Laatste alarmering:
Datum 15|01 Tijd 04:47:33 (inci-04) Brand Bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Jan Mankeshof Meppel 039231 039265 Prio Hoog Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
donderdag 17 januari 2019

VRIJDAG 16|03

Regenboogbankjes in centrum Meppel

Meppel draagt hiermee uit dat zij 'regenbooggemeente' is. Dit houdt in dat Meppel een tolerante gemeente is, waar iedereen welkom en gelijkwaardig is

MEPPEL - Het Wijkplatform Centrum heeft de wens van inwoners ontvangen om tijdens het winkelen in het centrum van Meppel even ergens te kunnen zitten. Om uit te rusten na een paart uurtjes winkelen of gewoon te genieten van de zon zonder een consumptie te hoeven kopen. Het wijkplatform heeft deze wens vertaald naar het aanschaffen van regenboogbankjes.

 

Wethouder Koning onthulde – in het bijzijn van diverse ondernemers en belangstellenden- het eerste bankje op vrijdag 16 maart in de Kruisstraat.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: "Ik ben trots op het Wijkplatform Centrum én de ondernemers. Zij hebben de wens vanuit de inwoners opgepakt en in goed overleg deze actie georganiseerd."

 

Beleving binnenstad

Alle partijen vinden het belangrijk dat het centrum van Meppel levendig en aantrekkelijk blijft voor inwoners en bezoekers. De regenboogbankjes leveren een mooie bijdrage aan de beleving van de Meppeler binnenstad.

 

Ondernemers adopteren bankjes

De regenboogbankjes worden door de ondernemers geadopteerd en zij zetten de bankjes 's ochtends buiten en 's avonds na sluitingstijd weer binnen. De komende weken worden de bankjes bij de diverse ondernemers geplaatst.

 

Regenbooggemeente

Het Wijkplatform Centrum heeft in totaal 20 bankjes aangeschaft in verschillende kleuren. Gezamenlijk vormen deze bankjes de kleuren van de regenboog. Meppel draagt hiermee uit dat zij 'regenbooggemeente' is. Dit houdt in dat Meppel een tolerante gemeente is, waar iedereen welkom en gelijkwaardig is.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie