Laatste alarmering:
Datum 15|01 Tijd 04:47:33 (inci-04) Brand Bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Jan Mankeshof Meppel 039231 039265 Prio Hoog Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
donderdag 17 januari 2019

VRIJDAG 16|03

Medewerkers Reestmond ontvangen diploma

In samenwerking met het Drenthe College verzorgt het Leer Werk Centrum een VCA-opleiding voor 86 werknemers van Reestmond

MEPPEL - Op donderdag 15 maart 2018 heeft wethouder Roelof Pieter Koning aan 12 medewerkers van Reestmond, erkende VCA-diploma's uitgereikt.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: "Door deze opgedane vaardigheden wordt de uitstroom naar een reguliere baan of studie kansrijker. Het is mooi om te zien dat vandaag die inzet wordt omgezet in een welverdiend diploma."

 

Samenwerking

In samenwerking met het Drenthe College verzorgt het Leer Werk Centrum een VCA-opleiding voor 86 werknemers van Reestmond. 55 personen doen de B-VCA opleiding, acht personen volgen de VOL-VCA opleiding en 23 personen doen de VCA-opfriscursus. De eerste groep medewerkers heeft de opleiding afgerond en zij ontvangen vandaag dus hun B-VCA of VOL-VCA diploma uit handen van wethouder Koning.

 

VCA

VCA is dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat is de basis gelegd om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

 

Leerwerkcentrum

Het Leer Werk Centrum is het re-integratiecentrum voor bijstandsgerechtigden in de gemeente Meppel. Hier doen werkzoekenden arbeidsritme, werkervaring en vakgerichte scholing op waarbij het accent ligt op individuele en persoonlijke begeleiding. Na een intakegesprek volgt de deelnemer een individueel traject met als doel uitstroom naar een reguliere baan of het volgen van een studie.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie