Laatste alarmering:
Datum 15|01 Tijd 04:47:33 (inci-04) Brand Bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Jan Mankeshof Meppel 039231 039265 Prio Hoog Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
donderdag 17 januari 2019

MAANDAG 05|02

Dorpsvereniging Nijeveen en gemeente verbinden duurzame initiatieven

Met het gehele dorp werken aan een schonere wereld en samen besparen op de energierekening. Wie wil dat niet? Doet u mee?

NIJEVEEN - De Dorpsvereniging Nijeveen en de gemeente Meppel willen samen de provincie helpen om overzicht te krijgen in de vele duurzaamheidsinitiatieven van vrijwilligers en particulieren. Een meer professionele aanpak met een praktische toegang tot experts kan initiatiefnemers sneller vooruit helpen en het enthousiasme blijven stimuleren.

 

"Met het gehele dorp werken aan een schonere wereld en samen besparen op de energierekening. Wie wil dat niet? Doet u mee?"

 

In 2015 is op initiatief van de Dorpsvereniging Nijeveen de Dorpsvisie 2015-2025 opgesteld om projecten te initiëren die de leefbaarheid behouden versterken. Eén van de thema's is energie & duurzaamheid. Een werkgroep heeft een start gemaakt met het project: 2025 - Nijeveen Energie Neutraal. Steun is er van de stichting Samen Energie Neutraal en de Rijksuniversiteit Groningen is bij de plannen betrokken. Nu is het tijd om samen met alle inwoners van Nijeveen, huurders, huiseigenaren en bedrijven, het project daadwerkelijk vorm te gaan geven.

 

Wethouder Stam: "De actie van Nijeveen kwam mooi op tijd. De werkgroep heeft een voorsprong met plannen waarover goed is nagedacht. Dit is het moment waarop met hulp van de gemeente en de provincie een volgende stap gezet kan worden. Daarvoor stelt Meppel nu € 4.000 beschikbaar."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie