Laatste alarmering:
Datum 15|01 Tijd 04:47:33 (inci-04) Brand Bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Jan Mankeshof Meppel 039231 039265 Prio Hoog Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
donderdag 17 januari 2019

WOENSDAG 31|01

Meppel is voorstander van statiegeld op flesjes en blikjes

Wat vind jij van statiegeld op flesjes en blikjes?

MEPPEL - Gemeente Meppel sluit zich aan bij de statiegeldalliantie. De alliantie is een groep van meer dan honderd bedrijven en organisaties in Nederland en BelgiĆ« die pleit voor de invoering van statiegeld op PET-flesjes en blikjes. Op die manier willen ze zwerfvuil tegengaan en dierenleed voorkomen.

 

Plastic flesjes en blikjes zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo'n 40% van het zwerfafval. Statiegeld kan op deze eenmalige drankverpakkingen een aanzienlijk deel van het zwerfafval-probleem eenvoudig en effectief oplossen. Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder kosten en betere recycling van waardevolle materialen.


Veel zwerfafval dat niet word opgeruimd, belandt in rivieren en oceanen en vormt een plastic soep: drijvende hoeveelheden vuilnis. En dat is erg schadelijk voor vogels, vissen en andere waterdieren.

 

Schonere omgeving

Wethouder de Vos is voorstander van de statiegeldregeling: "In Meppel werken we toe naar 30 kilo restafval per persoon in 2020. Daarom zetten we in op bewustwording en het belang van afval scheiden en betere inzamelmogelijkheden. Een statiegeldregeling voor flesjes en blik is een stimulans deze apart in te leveren. Dat draagt hopelijk bij aan en een schonere omgeving omdat er minder blik en flesjes op straat belanden."

 

Statiegeldalliantie

De Statiegeldalliantie geeft een gezamenlijk geluid af naar de regeringen van Nederland en Belgiƫ en wil nog dit jaar de invoering van statiegeld op kleine flesjes en blikjes voor elkaar krijgen. Eerder bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat driekwart van de Nederlanders voor het uitbreiden van statiegeld is.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie