Laatste alarmering:
Datum 19|06 Tijd 23:17:53 Bnn-01 Oms Br Beheerssyst. Aoc Terra Meppel Werkhorst Meppel 039231 Prio Hoog Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
dinsdag 22 juni 2021

Agenda archief

Agenda

Sunday Bluesfestival

Zaterdag 26 november 2016 17:00 tot zondag 27 november 21:00 - Meppel

Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2016 organiseert Livecollectief ZoDus voor de negende keer het Sunday Bluesfestival in het centrum van de Drentse stad. Dankzij de samenwerking met hoofdsponsor Guus Brillen en de plaatselijke horecagelegenheden zullen er weer vele verschillende blues stijlen te horen zijn in de diverse etablissementen. Sundayblues valt traditiegetrouw samen met de laatste koopzondag voor Sinterklaas en werkt daarom eveneens nauw samen met de winkeliers van De Grote Trek.

Zaterdagmiddag rond de klok van vijf luidt de uit Chicago afkomstige ‘Hitchhiking Poet’ Tim O’Connor het muzikale weekend in met zijn verhalen en blues-songs in Cafe De Tapperij.

Op zondagmiddag 13:00 uur zal (bij voldoende belangstelling) mondharmonicavirtuoos Hans de Vries een workshop Mondharmonica voor absolute beginners verzorgen. De kosten voor deelname bedraagt € 15,-- inclusief een nieuwe mondharmonica.

Traditioneel is de muzikale aftrap op zondagmiddag om 14:00 uur in De Brasserie aan de Hoofdstraat en ditmaal zal Dutch Blues Challenge finalist 2016 Herbie Blues zijn New Old Stock Blues komen vertolken.

 

Een uur later (15:00 uur) gaan de overige solisten en de duo’s van start en dat zijn ook al niet de minsten. 
Bij Cafe De Buren speelt de winnaar van de Dutch Blues Challenge 2015, ‘Big’ Bo Brocken; 
Boogiewoogie virtuoos Jeroen Sweers is te gast ‘Bij Willem’; Amsterdammer Erik Ankoné is te vinden bij Cafe Clouso aan het Zuideinde en Dinercafe De Nachtwacht op de Groenmarkt krijgt bezoek van de uit California afkomstige Cee Cee James & The Mission Of S.O.U.L., die tijdens hun Europese tournee drie optredens in Nederland verzorgen, waaronder Meppel.

Tegen vijven gaan de versterkers een tandje hoger en kunnen we bij Murphy’s Pub genieten van The Highway Rhytm & Blues Gang en staat de Groningse band Blues Avenue Revisited met hun nieuwe frontman bij U.S. Nightcafe. 

 

Ook J.J. Sharp komt dit jaar opnieuw naar Meppel en treedt met z’n nieuwe formatie De J.J. Sharp band op bij Cafe De Beurs. J.J. Sharp is natuurlijk in Meppel bekend als de frontman van de voormalige Twelve Bar Bluesband en van de populaire drijf-af Jam bij De Sloothaak in Giethoorn!

 

Bij Cafe De Tapperij speelt de blues/Rockabilly formatie Dee’s Honeytones en bij Herberg ’t Plein staat een veteraan uit de Chicago-scene, Michael Dotson. 
De voormalig gitarist van Magic Slim & The Teardrops is een aantal weken op tournee door Europa en we zijn dan ook supertrots dat Michael voor het mooie etablissement van Jaap & Petra konden strikken.

Iets later dan gebruikelijk (om 19:00 uur) starten de twee laatste bands! De eer is aan de vorig jaar opgerichte Bluesbende met Wilko van Beek, Nico Groen en Henk Nibourg om De Casteleijn op de kop te zetten, terwijl het Britse viertal Sean Webster & The Deadlines het podium onveilig mag maken bij Cafe De Kansel.

Uiteraard hoeft u zoals gebruikelijk bij Guus Brillen Sundayblues niet in het bezit te zijn van een polsbandje of een button en zijn alle deelnemende etablissementen vrij toegankelijk. 
We zien u heel graag op 26/27 november in Meppel, voor heel even de Bluescity van Drenthe!

Workshop 'Schrijf een bestseller'

Dinsdag 21 februari 2017 19:30 - 21:30 - Meppel

Heeft u altijd al zelf willen schrijven, maar geen idee hoe daarmee te beginnen? Dan kan dit de start zijn naar uw eigen boek. Marja West, schrijfster van 'Uitgeteld' en 'Echte barkeepers heten Henk', verzorgt vier workshops waarin onderwerpen als het schrijven van dialogen, opbouw van een personage en de spanningsboog aan bod komen. Dit is de laatste van deze serie.

 

Locatie: lokaal B14. Organisatie door Bibliotheek Meppel. Aanmelden graag vooraf in de bibliotheek of via [email protected]

Kosten € 15,- per avond. Cultureel Centrum De Plataan, Vledderstraat 3, Meppel. Van 19.30 tot 21.30 uur.

Zuid Amerikaanse harp en flamencogitaar

Zaterdag 25 februari 2017 20:00 - 22:00 - Meppel

Op zaterdag 25 februari a.s. wordt er in Cultuurcentrum de Zael, Zuideinde 56 in Meppel, een romantisch concert gehouden door 'Claudia y Manito'. Ze hebben een muziekvoorstelling met de titel ' Arpamor' (liefde voor de harp) .

 

Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba's , ritmische tango's en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.

 

Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

 

Het concert is helemaal akoestisch de aanvang is om 20.00, de entree is €16 Info en reserveren via www.zael.nl of 06-53529859

Basement Big Band met saxofonist Coen Witteveen

Zaterdag 11 maart 2017 20:00 - 22:30 - Meppel

Een swingend dubbelconcert van de Scala Big Band onder leiding van Gerard Gerrits en de Basement Bigband onder leiding van Maarten Gal + een special guest. En dat is... saxofonist Coen Witteveen van Typhoon en Plastik Soldiers. Het concert vindt plaats in de theaterzaal in De Plataan in Meppel aan de Vledderstraat. Entree € 5,-. Kaarten te koop aan de deur op de avond zelf. Op de setlist van het concert staat werk van Herbie Hancock, Bob Mintzer en Alan Baylock. Ook klinken twee arrangementen die de hedendaagse bigbandgoeroe Mats Holmquist schreef voor de bekende altist Dick Oats en tenorist Dave Liebman.

 

Coen Witteveen
Speciale gast Coen Witteveen toert de komende maanden langs de Nederlandse theaters met Typhoon. Hun voorstelling Moro Lobi is bijna overal uitverkocht. Desalniettemin kregen bigbandleiders Maarten Gal en Gerard Gerrits een enthousiast 'ja' van de saxofonist op hun verzoek om mee te werken aan dit swingende dubbelconcert. Witteveen maakt niet alleen deel uit van van Typhoon, maar ook van de band Plastik Soldiers. Hij is producer, muziektheater-maker, docent en inspirator en werkt(e) onder meer samen met artiesten als Noel Gallagher, Wende Snijders, New Cool Collective en Kenny B.

The Wiz door Scala Musicalgroep

Vrijdag 17 maart 2017 20:15 - 22:30 - Hoogeveen

De prachtige feelgood musical The Wiz, vertaald door Martine Bijl, werd in 2007 vele malen uitgevoerd door Stage Entertainment van Joop van den Ende. Nú is er een Hoogeveense versie in de maak, een co-productie van Scala Musicalgroep Hoogeveen en Theater De Tamboer. Groot feest voor jong en oud met bekende songs als Nieuwe Dag, Ga nou maar gewoon en Thuis. Op 17 en op 18 maart te zien in De Tamboer in Hoogeveen.

 

Entree € 17,50 (inclusief drankje, exclusief servicekosten).

 

In een prachtig decor en flitsende kleding trekken Dorothy, de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw door het land van Oz op zoek naar een hart, moed, verstand en de weg naar huis. De 18-jarige Yoanique Hillen speelt de hoofdrol van Dorothy. Yoanique is een echte Hoogeveense die zang lichte muziek studeert aan het Artez Conservatorium in Zwolle. Naast Yoanique schitteren nog 24 regionale musicaltalenten die er een wervelende voorstelling van gaan maken van hoog niveau, dat belooft artistiek leider en regisseur Gerrit Jan Rutgers.

 

In de hoofdrollen: Dorothy - Yoanique Hillen Vogelverschrikker - Arnoud Hadders Blikken Man - Martin Arling Laffe Leeuw - Jean Paul Apcar De Wiz - Maikel Owen van Deest

Mega Piraten Festijn

Zaterdag 18 maart 2017 19:45 tot zondag 19 maart 01:00 - Borger

De Drentse plaats vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan en krijgt dit jaar opnieuw de eer om het nieuwe MPF-seizoen af te trappen. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Bökkers, van Lee Towers tot Marianne Weber. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur.

Einduitvoering Muziek ABC

Woensdag 12 april 2017 19:00 - 20:00 - Meppel

De leerlingen Muziek ABC van Frank, Marjon en Marjolein presenteren in samenwerking met het jeugdorkest van Muziekvereniging De Bazuin hun einduitvoering in de theaterzaal van Scala in CCM De Plataan in Meppel.

Aprilconcert Singer-Songwriter Roon Staal

Vrijdag 28 april 2017 20:00 - 22:00 - Kolderveen

Singer-songwriter Roon Staal geeft een concert te Kolderveen in de Hervormde Kerk op vrijdag 28 april 2017. Naast de Valentijnsconcerten, de Oktobertour (voorheen Noord Nederland Tour) en de Kerstconcerten, vinden dit jaar voor het eerst een aantal Aprilconcerten plaats.

 

Staal zingt en begeleidt zichzelf vanachter de piano. Naast bekende werken als "Help Me Through The Night", "Als Je Mij Zoekt". "Stay With Me 'Till The Morning" en "Bridge Over Troubled Water" zal een nieuw programma gebracht worden met prachtige covers als "Kathy's Song", "April Come She Will" (Simon en Garfunkel) en "Pie Jesu" (Arnold Lloyd Webber). Maar ook nieuwe originele werken van de hand van zijn zus Nienke Staal, afgestudeerd aan het concervatorium, zullen ten gehore gebracht worden.

 

Staal woont en werkt zowel in Nederland als in het verre Oosten van Rusland. Een deel van het jaar verblijft hij in Vladivostok, waar hij ook aan zijn muzikale carriere werkt en geregeld concerten geeft. Zo gaf hij afgelopen jaar concerten in zowel Vladivostok als Khabarovsk in het Philharmonisch Concertgebouw. In eerdere jaren heeft hij een rijk musicalverleden opgebouwd (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) en heeft hij inmiddels 6 albums en een dvd op zijn naam staan.

 

Hiernaast heeft de zanger tijdens de 4e Oktobertour in 2016 zijn nieuwe verzamelalbum "Meditations Of A Singer-Songwriter" gepresenteerd: 3 cd's met 50 eigen composities van eerder uitgebrachte- maar ook nog niet eerder verschenen werk- vanaf zijn tienerjaren. Dit pakket is aangevuld met een tekstboek en LP met een speciale eigen selectie.

 

Het concert te Kolderveen begint om 20.00 uur. De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te reserveren via www.roonstaal.com of tel. nr. 06-30025992 en kosten € 15,00.
U bent van harte welkom!

Concert Koperblaasensemble FriesenBlech

Zaterdag 20 mei 2017 20:00 - 22:00 - Vries

Het koperblaasensemble FriesenBlech geeft op zaterdag 20 mei een concert in de Bonifatiuskerk in Vries.

 

Vier trompettisten, drie trombonisten, twee hoornisten en een tubaïst vormen het ensemble dat in 2015 is opgericht in Emden. De tien muzikanten komen uit Ost-Friesland en Noord Nederland. Onder coaching van German Brass heeft het ensemble zich gevormd. FriesenBlech heeft enkele succesvolle optredens in Duitsland en Groningen verzorgd. Het ensemble brengt barokke, klassieke, romantische en swingende muziek. De akoestiek van de Bonefatiuskerk in Vries leent zich uitstekend voor de klanken van dit koperensemble.

 

Het concert begint om 20.00 uur.

Wings & Wheels

Donderdag 25 mei 2017 10:00 - 16:00 - Hoogeveen

Op hemelvaartsdag, 25 mei, is op het vliegveld in Hoogeveen weer het jaarlijkse evenement Wings and Wheels. Tijdens deze dag zijn er klassieke auto's, parachutisten en natuurlijk historische en moderne vliegtuigen te bezichtigen.

Rommelmarkt voor de kerk

Zaterdag 03 juni 2017 08:30 - 12:00 - Tiendeveen

In en om de hervormde kerk aan de Kerkweg 3 in Tiendeveen is zaterdag 3 juni van 8.30 uur tot 12.00 uur de jaarlijkse grote rommelmarkt.

 

Deze markt begon in 1978 op het parkeerplein aan de Kerkweg tegenover de kerk en de markt wordt voor de 40e keer gehouden. De kramen zijn gevuld zijn met kunst en kitsch, planten, elektrische apparatuur, boeken, kleding, speelgoed. Tevens zijn er verlotingen.

 

De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Het terrein word vanaf 8.30 uur opengesteld.

Oldtimers op de Brink

Zaterdag 03 juni 2017 10:00 - 17:00 - Orvelte

Autliefhebbers gaan zaterdag 3 juni naar Orvelte. Dan zijn er 's ochtends twintig oldtimers op de Brink te zien. Een dag later, 4 juni, is de pinkstermarkt op de Brink. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis.

 

Naast de activiteiten op de Brink is er de gebruikelijke livemuziek in Restaurant De Schapendrift. Iedere tweede zaterdagavond van de maand speelt een band. Ditmaal zal van 17.00 tot 20.00 Murk and friends Livemuziek optreden.

 

Op zondag 16 juli zijn er weer maaiwedstrijden in Orvelte. Op deze zondag is er in combinatie met de wedstrijden ook een markt.

Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek

Maandag 05 juni 2017 11:00 - 17:00 - Bunne

Traditioneel op Tweede Pinksterdag - maandag 5 juni 2017 - en voor de vierde keer in De Melkfabriek Bunne: "Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek". Met werk van eerder deelnemende én nieuwe kunsttalenten!

 

Maar liefst veertien kunstenaars/exposanten zullen u de meest uiteenlopende technieken, schilderijen en objecten laten zien. Geniet tussen het kunstkijken door van een hapje, drankje en/of heerlijke lunch en laat u ook op culinair gebied aangenaam verrassen! Afgaand op voorgaande jaren belooft het weer een bruisende dag te worden.

 

Aanvang: 11.00 - 17.00 uur | Entree: gratis (excl. consumpties) | Locatie: De Melkfabriek - Peizerweg 2 - 9496 PC Bunne | www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Honing slingeren bij Museum 'De Wachter'

Zaterdag 10 juni 2017 10:00 - 16:00 - Zuidlaren

Koud geslingerde honing, hoe gaat dat eigenlijk? Kun je honing ook warm slingeren? Dat soort vragen worden beantwoord op zaterdag 10 juni a.s. tijdens de demonstratie Honing Slingeren in Molen museum de Wachter in Zuidlaren.

 

Voor de kinderen is er het speciale diploma Honingslager en natuurlijk is er veel honing om te proeven en kan de vers geslingerde honing gekocht worden. Er is de afgelopen weken al veel verse koolzaad en voorjaars honing geslingerd van uitstekende kwaliteit.

 

De leden van de Imker Vereniging Zuidlaren staan vanaf 10.00 uur klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden en het diverse imker handwerk te laten zien. Tekst en uitleg wordt gegeven over het imkeren, honing slingeren en het korf vlechten op het plein voor de molen.

 

Ook over andere toepassingen en bijen producten zal informatie te zien zijn, zoals kaarsen maken van bijenwas en hoe maak je boenwas. Daarnaast zijn er medische toepassingen van honing en propolis in de vorm van zalf en tinctuur.

 

Vier korfvlechters zullen dit oude ambacht demonstreren en uitleg geven over de materialen en de speciale manier van imkeren met een korf.

Folk veur Volk Festival

Zaterdag 17 juni 2017 10:00 - 23:00 - Aalden

Het Folk veur Volk Festival hoeft na zoveel jaren nauwelijks nog introductie. Een authentiek, leuk festival voor alle leeftijden dat zich jaarlijks afspeelt in de maand juni. Tijdens het festival kan iedereen met volle teugen genieten van een zeer veelzijdig repertoire folkmuziek. De vaste bezoekers weten dit ondertussen, want tijdens het festival is er diversiteit aan folkmuziek te beluisteren. Dat alles in de sfeervolle boerenhof van de familie Schepers in Oud-Aalden.

 

Een prachtig podium waar alle topacts het beste van zichzelf zullen geven. Het Folk veur Volk Festival is alom bekend door de gezellige en intieme sfeer die er kan heersen tot in de late uurtjes. En natuurlijk niet te vergeten met de vermaarde Irish Pub 'De Stille Knip'.

 

Ook het kinderprogramma is ondertussen wijd en zijd bekend.

 

Pak de agenda er maar bij en reserveer 17 juni 2017 voor het Folk Veur Volk Festival, in zijn vertrouwde format en natuurlijk in de Hof van Schepers.

Publieksdag Engelgaarde

Zaterdag 17 juni 2017 12:00 - 16:00 - Meppel

Zaterdagmiddag 17 juni organiseert Waterschap Drents Overijsselse Delta mét anderen een publieksdag Engelgaarde.

 

De publieksdag aan de Blankensteinweg - ter hoogte van huisnummer 34 - met heel veel leuke activiteiten begint om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Parkeren: volg de borden in bedrijvenpark Blankenstein.

 

Wandelen, boogschieten, varen en nog veel meer

Bezoekers, zowel jong als oud, kunnen wandelen en meedoen met allerlei buitenspelen op het middenveldje in het wandelbos west: survivalbaantje, toren bouwen, katapult schieten, fotoshoot. eXplore-groep uit Meppel verzorgt dit.

 

Bij de tent is een aantal kraampjes van onder andere de volkstuinvereniging De Lier, een imker, muskusratbestrijders, ecologen en een stroopwafelkraam.

Met een boot kunt u vanuit het wandelbos varen naar Engelgaarde en terug. Stichting Engelgaarde verzorgt in hun park rondleidingen. Daar zijn duikers, vissers, een comforttuin en de scouting is aanwezig.

 

Kinderen kunnen ook nog kleine waterdiertjes onderzoeken, die je alleen onder een microscoop kunt bekijken.

Motul TT / MotoGP

Vrijdag 23 juni 2017 09:00 tot zondag 25 juni 18:00 - Assen

De Motul TT is de enige Grand Prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. Het is al decennia het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je! 

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 ( ter vervanging van de 250cc-klasse) en MotoGP. Vroeger maakten ook 50 cc/80 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde TT Festival, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

verkeersmarkt en mobiliteitsbeurs

Vrijdag 23 juni 2017 14:00 - 16:30 - Meppel

Vrijdag 23 juni van 14.00-16.30 uur is er een verkeersmarkt en mobiliteitsbeurs in de Grote Kerk in Meppel met informatie, demonstraties, tests en theater. U bent van harte welkom; toegang, koffie en thee zijn gratis!

 

Het evenement is onderdeel van de campagne ga wijs op weg en blijf mobiel van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Doel van de deelnemende gemeenten is het vergroten van de verkeersveiligheid en de mobiliteit. De markt wordt om 14.00 uur geopend door wethouder Ten Hulscher.

 

Zelf doen!

Doe mee aan coördinatietesten, behendigheidsoefeningen of een verkeersbordenspeurtocht en maak kans op het winnen van een fiets. Het OV-bureau geeft voorlichting over gebruik van de OV-chipkaart.

 

Op het programma staan verder:

  • rijvaardigheidstraining
  • oogmeting
  • gehoortest
  • de Veilig Verkeer Nederland reactietest
  • zithouding en spiegelgebruik in uw auto
  • aanpassingen voor bestuurders met een handicap
  • de nieuwe collectie elektrische en lage instap fietsen
  • scootmobielrijden
  • brommobielen
  • fit en gezond in het verkeer en openbaar vervoer.

Transformatiegebied Noordpoort

Woensdag 28 juni 2017 19:30 - 21:30 - Meppel

Woensdag 28 juni wordt om 19.30 uur in ZIZO, Steenwijkerstraatweg 10 Meppel, een informatiebijeenkomst voor bewoners van het transformatiegebied Noordpoort gehouden. U bent van harte welkom.

 

Het gebied tussen de watertoren en de binnenstad – het transformatiegebied Noordpoort - zal de komende jaren veranderen. In het gebied kunnen zich straks nieuwe bedrijven vestigen, woningen worden gebouwd en kan de openbare ruimte veranderen. Ook het verkeer - de noordelijke stadsentree - vraagt aanpassingen om de binnenstad en de bedrijventerreinen bereikbaar te houden.

 

Bestemmingsplan

De gemeente wil het gebied veranderen van zwaar bedrijventerrein in een gebied waar wonen, werken en recreëren mogelijk is. Daarvoor maakt de gemeente een nieuw bestemmingsplan. De gemeenteraad en burgemeester & wethouders hebben hiervoor dit voorjaar vertrekpunten en uitgangspunten vastgesteld.

 

Samenspraak

Daarmee kan nu samen met inwoners, bedrijven en organisaties een bestemmingsplan worden opgesteld. Inwoners kunnen zich tijdens de bijeenkomst aanmelden voor een klankbordgroep om mee te praten over de plannen en de werkwijze. Zie ook meppel.nl/transformatiegebiednoordpoort

Huldiging Vivianne Miedema

Donderdag 10 augustus 2017 16:00 - 18:00 - Hoogeveen

De gemeente huldigt donderdag 10 augustus Vivianne Miedema, die afkomstig is uit Hoogeveen. Dat gebeurt om 16.00 uur voor het oude raadhuis op het Raadhuisplein.

 

Vivianne Miedema won afgelopen zondag met het Nederlands elftal het Europese kampioenschap voetbal. Miedema scoorde tijdens het hele toernooi vier keer, waarvan twee keer in de finale tegen Denemarken.

 

Vivianne Miedema speelde de laatste jaren voor Bayern München in de hoogste divisie. Ze maakt dit seizoen de overstap naar Arsenal in Engeland.

Bloemencorso

Zaterdag 02 september 2017 14:30 tot zondag 03 september 17:00 - Eelde

Het Bloemencorso Eelde biedt u gedurende het weekend van 2 en 3 september 2017 een totaalprogramma aan. Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen! Het hoogtepunt van het jaar! Na maanden van noeste arbeid komen de rijdende kunstwerken de opbouwplaatsen uit en worden getoond aan het publiek. Samen met marchingbands en de reclamekaravaan vormen ze een bonte stoet die op zaterdag 2 september om 14:30 gaat rijden op het corso parcours.

Drentse Seniorendag

Woensdag 06 september 2017 10:00 - 17:00 - Schoonoord

In het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord vindt woensdag 6 september de derde editie van de Drentse Seniorendag plaats.

 

Elk jaar trok deze dag duizenden Drentse senioren naar Schoonoord, desondanks kwam er na 1972 een einde aan. Maar sinds 2015 is daar verandering in gekomen. Seniorenwinkel MobiVit heeft gezamenlijk met Egbert Jan Maaltijdservice uit Beilen de organisatie weer opgepakt. De afgelopen twee edities waren een groot succes.

 

Tijdens de derde editie zijn er optredens van het Duo Karst, Amusementskoor Hoogeveen en de Jaknikker-Kapel uit Schoonebeek. Er wordt rond het middaguur een heerlijke uitgebreide lunch geserveerd en de aanwezigen krijgen gedurende de dag diverse hapjes en drankjes.

 

Via de website www.drentseseniorendag.nl of per mail ([email protected]) kunnen kaarten worden gereserveerd voor dit gezellige evenement. Men kan zich ook opgeven in één van de winkels van MobiVit of aan de balie bij Egbert Jan Maaltijdservice. Er is plaats voor zevenhonderd mensen.

Gebiedssafari voor (recreatie)ondernemers

Dinsdag 19 september 2017 14:45 - 21:00 - Zuidwolde

Op dinsdag 19 september 2017 organiseert gemeente De Wolden samen met de gemeenten Westerveld, Hoogeveen, Midden-Drenthe en Meppel en de provincie Drenthe een gebiedssafari voor ondernemers en andere betrokkenen bij de vrijetijdseconomie. Het thema is: 'Fietstoerisme en kansen voor samenwerking in de vrijetijdssector'.

 

Fietsen en Rural Growth

Op het programma staan een bezoek aan wielerhotel Villavélo in Ootmarsum, dat zich richt op bezoekers die komen om te fietsen, wielrennen of mountainbiken. Daarna volgt een toelichting op het benutten van het fietsknooppuntensysteem 2.0 dat in Twente recent is herzien. Vervolgens krijgen deelnemers informatie over de manier waarop ondernemers het dorp Ootmarsum op de kaart zetten rondom het thema kunst, en met behulp van een toeristisch ondernemersfonds. En tot slot staan de kansen van 'Rural Growth' op het programma. Dit is een EU-project voor economische groei in het MKB in de toeristische sector. De provincie Drenthe participeert in dit project met de regio Zuidwest Drenthe.

 

De safari is per bus en inclusief catering. Het programma start om 14.45 uur op het parkeerterrein van het zwembad in Zuidwolde aan het Sportlaantje 6. Rond 21.00 uur arriveert de bus weer in Zuidwolde en is de safari afgelopen. Deelname is gratis.

 

Aanmelden

Aanmelden is verplicht vanwege de reservering van de bus en de catering. Dit kan tot en met 14 september 2017 in een e-mail naar: [email protected] Deelnemers die zich hebben aangemeld maar toch zijn verhinderd, kunnen zich afmelden op hetzelfde e-mailadres.

Mallet & Steel Music Event

Zaterdag 14 oktober 2017 19:30 - 21:30 - Hoogeveen

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 zal er een uniek concert plaatsvinden in de Evenementenhal bij Maxx Sports and Events te Hoogeveen.

 

De Malletbands van Wilhelmina Hoogeveen, AMDG Beilen en Sempre Sereno Ruinerwold zullen die avond worden samengevoegd tot een mega grote Malletband. In totaal zullen zo'n 65 muzikanten op een enorm groot podium diverse muziekstijlen ten gehore brengen. U kunt o.a. genieten van een Nederlands repertoire, maar ook hedendaagse en oude bekende Pop muziek, Latin en Caribbean stijlen zullen de revue passeren.

 

Deze drie malletbands staan zowel individueel als tijdens deze unieke samenwerking onder leiding van dirigent Herman Fokkema.

 

Herman is beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" als slagwerker/paukenist en is tevens werkzaam als opleidingsdocent bij zijn eigen slagwerkschool "Intermezzo" in Beilen.

 

Daarnaast zal ook de Steelband van het Korps Mariniers haar medewerking verlenen aan dit unieke concert. Zij zullen zowel een eigen repertoire ten gehore brengen, alsmede ook een aantal muziek stukken gezamenlijk met de Malletband.


De Steelband van het Korps Mariniers verleent regelmatig haar medewerking op tropische feesten, tijdens evenementen en bij plaatselijke concerten. De band speelt een groot aantal Latijns-Amerikaanse muziekstijlen zoals de rumba, de bossanova, de calypso, de salsa en de lambada. De Steelband is een onderdeel van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.
U zult een fantastisch muzikale avond beleven met dit unieke orkest, en waarbij u tevens kunt genieten van de vrolijke Caribische klanken van de Steelband van het Korps Mariniers.

 

Datum:Zaterdag 14 oktober 2017
Locatie: Maxx Sports and Events, Terpweg 1, Hoogeveen
Aanvang:19:30 uur
Entree:Volwassenen € 7,50/kinderen tot 12 jaar € 5,00

 

Kaartverkoop:Ter plaatse aan de kassa voor aanvang van het concert vanaf 18:45 uur.
Reserveren: Kaarten reserveren of nadere info over het concert? Stuur een bericht naar: [email protected]

Open dag ambulancepost

Zaterdag 18 mei 2019 10:00 - 16:00 - Apeldoorn

Ambulanceorganisatie Witte Kruis organiseert op zaterdag 18 mei een open dag op hun ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop en Arjan Verhagen. "We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud."

 

Wat je precies kunt verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno en Arjan wel. "Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig. De brandweer, het Rode Kruis, de wensambulance, de meldkamer en nog een aantal belangrijke partners."

 

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. "Je kunt je laten schminken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en je kunt zelfs een bezoek van de ambulance aan je school winnen", vertellen Jarno en Arjan enthousiast.

 

Deze feestelijke dag vieren ze graag met de inwoners van Apeldoorn, dus mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur langs.


« terug naar actuele overzicht