Laatste alarmering:
Datum 21|04 Tijd 21:54:30 (inci-04) Vko (persoon Bekneld) Reggersweg Meppel 039231 Prio Hoog Eenheid | OVD ZW - VC3-OD 60-91 Brandweer Hoogeveen Drenthe
maandag 23 april 2018

DINSDAG 12|12

Gemeente controleert containers met pmd-verpakkingen

Pmd = alleen verpakkingen

MEPPEL - Handhavers van de gemeente gaan regelmatig op pad om containers met pmd-afval - plastic, metalen en drankenverpakkingen - te controleren.

 

Zij kwamen onder meer fietsbanden, ballen, zwembaden, piepschuim, speelgoed, tuinslangen, luiers en tuinstoelen tegen. Die horen niet in het pmd-afval, want daardoor wordt een hele lading ingezamelde verpakkingen afgekeurd. De afgekeurde lading moet dan naar een andere verwerker worden gebracht om daar als restafval te worden gestort. Dat is zonde van alle moeite om afval te scheiden en het kost ons allen veel geld. Storten als restafval is veel duurder dan verwerking van goed pmd-afval.

 

Als handhavers 'verkeerd' afval vinden in uw container, dan wordt deze niet geleegd. Pmd-afval kunt u in dat geval opsparen voor de volgende inzamelronde of naar de ondergrondse pmd-container bij winkelcentrum Koedijkslanden brengen.

 

Pmd = alleen verpakkingen

'Maar ballen en plastic speelgoed is toch ook plastic?' Dat klopt. Maar pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat dus om verpakkingsafval, dat meestal in de keuken vrij komt.

 

In wetten is vastgelegd dat de producenten van verpakkingen verantwoordelijk zijn voor inzameling en recycling van verpakkingsafval dat vrijkomt bij huishoudens. Dit betekent, dat producenten moeten zorgen dat verpakkingen gesorteerd en gerecycled worden. U betaalt daar bij de aanschaf van een product een kleine bijdrage voor. Deze vergoeding geldt alleen voor verpakkingen en niet voor gebruiksvoorwerpen, zoals tuinstoelen en speelgoed. Daarom mogen alleen verpakkingen bij het pmd-afval.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie