Laatste alarmering:
Datum 22|05 Tijd 13:44:06 (inci-04) Dienstverlening (meting: Koolmonoxide/co) Gerard Ter Borchstraat Meppel... Prio Middel Eenheid | TS 71-11 Brandweer Meppel Drenthe
zaterdag 26 mei 2018

Archief

Sneeuwval zorgt voor pret maar ook veel overlast

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 15:22

MEPPEL - In Meppel sneeuwt het en daar zijn de kinderen maar wat blij mee zoals aan het Troelstra plein.

 

Op veel plekken in Nederland zorgt de sneeuwval echter ook voor overlast en vertragingen. De kans is groot dat dit morgen doorzet. De meteorologen van Weerplaza houden rekening met misschien nog wel een heftigere sneeuwdag dan vandaag.

Auto glijdt van de besneeuwde A32 bij Drentse Nijeveen

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 22:09

NIJEVEEN – Een automobilist is zondagavond op de zwaar besneeuwde weg van de A32 ter hoogte van het Drentse Nijeveen in een slip geraakt en tegen de middenvangrail gebotst. De bestuurder raakte niet gewond.

 

De auto werd door een berger afgesleept. Het is bar en boos wat het weer in Drenthe betreft. Er is nog nauwelijks op de wegen te rijden.

Vrachtwagen glijdt van de A28 en belandt in de bosjes

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 17:15

DE WIJK - Op de A28 ter hoogte van afslag De Wijk is door de gladheid een vrachtwagen van de weg geraakt. De vrachtwagen belandde in de berm en kwam in de bosschage tot stilstand.

 

De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Geen treinverkeer naar het noorden na treinongeval in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 19:29

ZWOLLE - Op de Nieuwleusenerdijk in Zwolle is een personenauto op het spoor beland en geraakt door een trein. Door het ongeval belandde de personenauto te water. De automobilist kwam met de schrik vrij.


De auto stond onbeheerd op de rails. De vrouw was uitgestapt. De trein ramde de personenauto die in het water van een sloot tot stilstand kwam. Voor de passagiers worden bussen in gezet de extra reistijd zal oplopen tot 60 minuten.

Bedrijf ontruimd vanwege ontplofte accu

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 16:35

MEPPEL - Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Meppel is dinsdagmiddag een accu van een heftruck ontploft. Hierop werd het bedrijf direct ontruimd.

 

Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse voor assistentie. De brandweer had de situatie snel onder controle. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen.

Gemeente controleert containers met pmd-verpakkingen

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 20:24

MEPPEL - Handhavers van de gemeente gaan regelmatig op pad om containers met pmd-afval - plastic, metalen en drankenverpakkingen - te controleren.

 

Zij kwamen onder meer fietsbanden, ballen, zwembaden, piepschuim, speelgoed, tuinslangen, luiers en tuinstoelen tegen. Die horen niet in het pmd-afval, want daardoor wordt een hele lading ingezamelde verpakkingen afgekeurd. De afgekeurde lading moet dan naar een andere verwerker worden gebracht om daar als restafval te worden gestort. Dat is zonde van alle moeite om afval te scheiden en het kost ons allen veel geld. Storten als restafval is veel duurder dan verwerking van goed pmd-afval.

 

Als handhavers 'verkeerd' afval vinden in uw container, dan wordt deze niet geleegd. Pmd-afval kunt u in dat geval opsparen voor de volgende inzamelronde of naar de ondergrondse pmd-container bij winkelcentrum Koedijkslanden brengen.

 

Pmd = alleen verpakkingen

'Maar ballen en plastic speelgoed is toch ook plastic?' Dat klopt. Maar pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat dus om verpakkingsafval, dat meestal in de keuken vrij komt.

 

In wetten is vastgelegd dat de producenten van verpakkingen verantwoordelijk zijn voor inzameling en recycling van verpakkingsafval dat vrijkomt bij huishoudens. Dit betekent, dat producenten moeten zorgen dat verpakkingen gesorteerd en gerecycled worden. U betaalt daar bij de aanschaf van een product een kleine bijdrage voor. Deze vergoeding geldt alleen voor verpakkingen en niet voor gebruiksvoorwerpen, zoals tuinstoelen en speelgoed. Daarom mogen alleen verpakkingen bij het pmd-afval.

Collectief vervoer rond de feestdagen

Gemaakt: Woensdag, 13 december 2017 17:57

MEPPEL - Veel mensen willen op dezelfde tijd op bezoek bij familie, vrienden of kennissen. Als het weer niet mee zit, kunnen er knelpunten ontstaan. Reserveer daarom minstens één dag tevoren uw rit voor de heen- én terugreis.

 

Voor de feestdagen geldt tevens het volgende.

 

Kerstmis

Regiotaxi voor kerstavond, zondag 24 december na 18.00 uur, 1ste kerstdag, maandag 25 december, en 2de kerstdag, dinsdag 26 december: uiterlijk woensdag 20 december boeken.

 

Oudjaarsdag

Zondag 31 december, rijden openbaar vervoer en Regiotaxi tot 20.00 uur.

Fietser gewond bij aanrijding in Meppel

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 15:54

MEPPEL – Een fietser is op de Europalaan in Meppel vrijdagochtend in botsing gekomen met een automobilist. Het slachtoffer kwam op het wegdek terecht en raakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Over de juiste toedracht is niets bekend. De autobestuurder kwam er met de schrik vanaf.

Schade na brand in schuurtje in Nijeveen

Gemaakt: Zaterdag, 16 december 2017 20:44

NIJEVEEN - In Nijeveen aan de Julianastraat is zaterdagavond een binnenbrand uitgebroken in een schuurtje achter een woning.

 

De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Het is onbekend hoe groot de schade is.

Auto frontaal tegen boom in Scheerwolde

Gemaakt: Zaterdag, 16 december 2017 22:58

SCHEERWOLDE – Een automobilist is zaterdagavond op het Steenwijkerdiep Noord in Scheerwolde frontaal tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Over de oorzaak is nog niets bekend. De auto was door de aanrijding rijp voor de sloop.

Auto te water in Havelte; twee inzittenden uit Zwolle overleden

Gemaakt: Zondag, 17 december 2017 16:02

HAVELTE - Zondagmiddag is er naast de Rijksweg N371 bij Havelte een auto te water geraakt. De auto raakte van de weg en reed de Drentsche Hoofdvaart in. Naast politie, brandweer en meerdere ambulance's is ook een traumahelikopter ter plaatse gekomen.

 

Duikers van de brandweer konden het voertuig snel lokaliseren en hebben twee inzittenden uit de auto gehaald. De politie Drenthe meldt dat beide inzittenden zijn komen te overlijden. De slachtoffers zijn vrouwen (beide 63 jaar) uit Zwolle. De politie sluit een ongeval door gladheid uit.

Inloopbijeenkomst over plannen Zuideinde 76

Gemaakt: Maandag, 18 december 2017 17:02

MEPPEL - Dinsdag 19 december wordt van 17.00-19.30 uur in het voormalig gymnastieklokaal achter Zuideinde 76 een inloopbijeenkomst gehouden over het nieuwe plan voor Zuideinde 76.

 

Projectontwikkelaar Schavast B.V. geeft toelichting op het plan. Het plan omvat zowel huur- als koopappartementen. De monumentale gymzaal wordt in ere hersteld en krijgt een maatschappelijke functie.

 

U bent van harte welkom.

Auto klapt tegen lantaarnpaal in Steenwijk

Gemaakt: Maandag, 18 december 2017 19:57

STEENWIJK – Op de Meppelerweg in Steenwijk is maandagavond een terreinwagen van de weg geraakt en tegen een lantaarnpaal gereden.

 

De brandweer kwam voor assistentie ter plaatse maar hoefde niet te worden ingezet. De bestuurder kon na behandeling aan zijn lichte verwondingen huiswaarts keren. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Politie doet drugs invallen in Zuid-Drenthe

Gemaakt: Dinsdag, 19 december 2017 16:24

DRENTHE - De politie heeft dinsdag in Drenthe een actie gehouden gericht op verdovende middelen. De actie richtte zich op een aantal locaties in het zuidelijke deel van de provincie. Een 49-jarige inwoner van Hollandscheveld is aangehouden. Er zijn diverse goederen in beslag genomen.

 

Op grond van informatie en een effectieve en snelle werkwijze wil de politie illegale situaties rondom verdovende middelen aanpakken en verdachten aanhouden. Daarbij wordt samengewerkt met diverse partners. Tijdens de actie kreeg de politie ondersteuning van zoekteams van het Korps Mariniers. Defensie beschikt over gespecialiseerde zoekteams. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren. Politie en justitie doen vaker een beroep op de zoekteams van Defensie.

 

Gedurende de dag vonden doorzoekingen plaats op vier terreinen. In Geesbrug werd op een bedrijventerrein niets aangetroffen. Op twee locaties in Hoogeveen en in een woonhuis in Hollandscheveld vonden agenten wel diverse goederen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Het gaat onder meer om een nog nader te bepalen hoeveelheid drugsgelijke stof en een vuurwapen. De politie zet het onderzoek de komende dagen voort.

Ambulance krijgt lekke band op de A32 bij Havelte

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 16:41

HAVELTE – Dat was wel effe schrikken voor de ambulance chauffeur (Gelderland zuid) donderdagmiddag op de A32 bij Havelte toen het voertuig ter hoogte van Havelte een lekke band kreeg.

 

De bestuurder wist het voertuig nog op de vluchtstrook te parkeren. In de ambulance lag geen patiënt.

Brand onder achterbank van auto in Meppel

Gemaakt: Woensdag, 27 december 2017 16:50

MEPPEL - Op de parkeerplaats bij het station in Meppel brak woensdagmorgen brand uit in de kofferbak van een personenauto.

 

De brandweer die snel ter plaatse was kon uitbreiding van het vuur voorkomen. Het bleek dat een accu die achterin de auto lag vermoedelijk door kortsluiting vlam had gevat. De kofferbak liep hierdoor aanzienlijke schade op.

Gemeente sluit nieuw contract hulpmiddelen

Gemaakt: Donderdag, 28 december 2017 17:37

MEPPEL - De gemeente is verantwoordelijk voor het leveren van rolstoelen, scootmobielen en andere hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen koopt de gemeente voor inwoners die zonder hulpmiddel niet meer kunnen mee doen aan het dagelijkse leven.

 

De afgelopen jaren was Meyra de leverancier. Samen met een klankbordgroep van adviesraden uit samenwerkende gemeenten is een aanbesteding uitgevoerd. Meyra kwam als beste uit deze aanbesteding. Het nieuwe contract start 1 januari 2018 en eindigt 31 maart 2021. De overeenkomst kan maximaal driemaal met één jaar verlengd worden.

 

Meyra blijft ook het onderhoud en de reparaties uitvoeren. Naast het leveren van hulpmiddelen aan gemeenten heeft Meyra ook een winkel voor particulieren in Hoogeveen.

Vrouw en drie kinderen met auto te water door glad wegdek in Wanneperveen

Gemaakt: Vrijdag, 29 december 2017 16:07

WANNEPEVEEN – Op de Veldweg in Wanneperveen is vrijdag 29 december een automobiliste met drie kinderen met haar auto in het water terecht gekomen. De weg was door opvriezing glad geworden, waardoor de automobiliste slipte.

 

De moeder uit Giethoorn en haar drie kinderen raakten door het ongeval licht gewond en werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Vreugdevuur ontstoken in Meppel

Gemaakt: Maandag, 01 januari 2018 00:49

MEPPEL – Op de hoek van de Papaverstraat met de Tulpenstraat in Meppel werd tijdens de jaarwisseling weer een vreugdevuur ontstoken. De buurtbewoners staan hier letterlijk jaarlijks het oudjaar uit om het nieuwe jaar met een frisse neus in te gaan.

 

Die frisse neus was dit jaar betrekkelijk want de temperaturen waren met acht graden boven nul heel aangenaam. Bezoekers wilden wel even een goednieuw jaar aan hun medelanders wensen. Ook de politie deed dit even op camera. Het werd wat de bezoekers ervan verwachten een mooi en gezellig feest.

Milde temperatuur bij Nieuwjaarsduik in De Wijk

Gemaakt: Maandag, 01 januari 2018 19:33

DE WIJK /IJHORST- Duik voor Doelen. Zo wordt de nieuwjaarsduik genoemd die de motorclub De Antrappers uit de Wijk op maandag 1 januari 2018 organiseerde. Dit is de dertiende maal dat de club deze duik op nieuwjaarsmiddag hield. In 2005 was het als grap begonnen om hun jubileum jaar met een frisse start te beginnen. De animo en het enthousiasme bij de deelnemers en het publiek is de laatste jaren zo groot geweest dat men er bijna niet meer onderuit kan om dit jaarlijks te organiseren, hoewel het eigenlijk een eenmalige actie zou zijn. Ook wordt er vanuit IJhorst de laatste jaren lekker meegedoken. De organisatie van het Oud/ en Nieuwfeest (beter bekend als de jongens van de Tente) activeren elk jaar zoveel mogelijk duikers voor de koude sprong en komen zelf met een voorstel voor het goede doel waarvoor zij duiken.


In 2018 werd er dus ook weer gedoken voor goede doelen. Dit zijn voor De Wijk Stichting Sint, die elk jaar het Sinterklaasfeest in De Wijk willen blijven organiseren. Voor IJhorst is dit voor de bouw van een uitkijktoren in het Reestdal door de Dorpsraad. Voorts ondersteunen wij met de duik de actie van Unox, waardoor er per deelnemer 1 euro naar de voedselbank gaat. En om in de Sint gedachte te blijven krijgen alle aangemelde doelen dit jaar een donatie.


Duikers komen uit de gehele regio. Het is de bedoeling dat de duikers (zich laten) sponseren voor minimaal vijf Euro, wat dan ter beschikking gesteld wordt van goede doelen. (Mogen dit natuurlijk ook zelf betalen.)


Er kon worden deelgenomen door iedereen, uit De Wijk en IJhorst, en natuurlijk ver daarbuiten, die het jaar fris wil gaan starten en de leeftijd deed ook niet terzake, als je maar kan zwemmen, want je duikt (lees springt) voor eigen risico.


De Nieuwjaarsduik vond plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg.

File op de A28 door ongeval bij Veeningen

Gemaakt: Vrijdag, 05 januari 2018 17:19

VEENINGEN – Op de A28 ter hoogte van Veeningen zijn vrijdagmiddag drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Over de juiste toedracht van deze zogenaamde kop staart aanrijding is niets bekend.

 

Alle drie de voertuigen werden door een berger afgesleept. Er raakte voorzover bekend niemand gewond. Door het ongeval kwam het verkeer stil te staan en vormde zich een file van meer dan drie kilometer.

Meppel in 2017 gegroeid met 410 inwoners!

Gemaakt: Dinsdag, 09 januari 2018 20:08

MEPPELK - De voorlopige bevolkingscijfers van de gemeente Meppel laten over 2017 een flinke groei van de bevolking zien. Op 1 januari waren er 33.432 Meppelers tegenover 33.022 een jaar eerder. Evenals in 2016 dus weer een stevige groei.

 

Burgemeester Korteland is optimistisch over de toekomst: "Je ziet vooral weer een fikse groei in het aantal mensen dat zich in Meppel vestigt: afgelopen jaar 2.150. Meppel blijft dus aantrekkelijk voor nieuwe inwoners. De bevolkingsgroei is van groot belang voor de voor de huidige inwoners. Want de voorzieningen van de stad blijven een stevig draagvlak vragen. Blijvend goed onderwijs, gezondheidszorg, sport, cultuur en natuurlijk de lokale economie, hangen af van nog meer inzet en vernieuwing. Het is goed dat mensen zich willen vestigen bij alles wat onze stad hen en hun kinderen te bieden heeft."

 

Woningbouw sterke motor stadsontwikkeling

Wethouder Koning ziet dat Meppel de rol van aantrekkelijke stad voor de regio volop blijft spelen: "De bouw van 217 nieuwe woningen is het bewijs dat mensen ons bruisende centrum en fraaie omgeving blijven waarderen. Berggierslanden nadert de voltooiing van de wijk en Nieuwveense Landen krijgt zichtbaar karakter. Perfect voor Meppel als centrum voor gastvrij winkelen en heerlijk uitgaan. De groei tot in totaal 15.612 woningen laat zien dat investeren in de stad blijft lonen en dat geeft vertrouwen in nog meer nieuwe energie voor de gemeente in de komende jaren."

Ondertekening Convenant Buurtbemiddeling

Gemaakt: Dinsdag, 09 januari 2018 20:12

MEPPEL - Op maandag 8 januari 2018 hebben de gemeente Meppel, woningcorporatie Woonconcept, Welzijn mensenwerk en Politie Eenheid Zuid- West Drenthe, het Convenant Buurtbemiddeling Meppel ondertekend. In dit convenant staan de afspraken die de partijen hebben gemaakt om Buurtbemiddeling Meppel tot een succes te maken.

 

Ook in Meppel komen net als in andere gemeenten met enige regelmaat burenruzies voor. Als buren er onderling niet uit komen, kloppen ze vaak aan bij de gemeente, woningcorporatie, Welzijn Mensenwerk of politie. In een burenruzie willen de betrokkenen van de instantie die ze benaderen, graag een oordeel of uitspraak over het conflict. Instanties kunnen, in vrijwel alle gevallen, alleen vanuit hun eigen expertise reageren.

 

Door de inzet van goed getrainde bemiddelaars van Buurtbemiddeling Meppel willen gemeente, woningcorporatie, Welzijn Mensenwerk en de politie eraan bijdragen dat buren gezamenlijk tot een oplossing komen om de communicatie tussen partijen (weer) op gang te brengen. Het doel is om gezamenlijke belangen naar boven te halen en de relatie te herstellen.

 

Wat is buurtbemiddeling Meppel?

Buurtbemiddeling is een voorziening 'voor en door bewoners', waarbij goed getrainde vrijwilligers bemiddelen bij ervaren overlast, ruzie of irritaties tussen buren of buurtgenoten. Het kan gaan om geluidsoverlast, pesterijen, vervuiling, gebruik van gemeenschappelijke ruimten of onenigheid over heggen. Maar ook over bomen, schuttingen en gebruik van parkeerplaatsen, huisdieren, kinderen of jongeren die overlast bezorgen.

 

Vrijwilliger worden?

Het team van bemiddelaars dat in Hoogeveen en de Wolden actief is, gaat ook in Meppel aan de slag. Ze zoeken ook nieuwe collega's die bereid zijn een training te volgen en zich in te zetten voor bemiddelingen tussen buren in Meppel. Meer informatie op vrijwilligershoogeveen.nl of bel met de mevrouw Hetty de Bruin, tel. 0610928135, buurtbemiddeling@swwh.nl.

 

Hulp nodig?

Heeft u zelf een probleem met uw buren? Neem dan contact op met mevrouw Hetty de Bruin, buurtbemiddeling@swwh.nl, of bel 0610928135.

Ik heb een Nefit cv-ketel: wat nu?

Gemaakt: Donderdag, 11 januari 2018 00:12

Afgelopen dagen verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging (CO), blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

 

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek hebben uitgevoerd, geven aan dat hiermee het probleem niet verholpen zou zijn. Nefit heeft aangekondigd dat ze onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de Nefit Topline cv-ketels. Heb je een Nefit Topline cv-ketel uit het jaar 2006 t/m 2009 en twijfel je over de veiligheid van de ketel, neem dan contact op met Nefit of met uw installateur.

 

Hang een CO-melder op
Elke (moderne) cv-ketel kan een koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Bijvoorbeeld als deze niet goed is afgesteld of bij een defect aan het rookgas afvoerkanaal. Laat daarom de ketel jaarlijks controleren en onderhouden door een erkend installateur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de ketel hangt en plaats een koolmonoxidemelder. Geef de sluipmoordenaar CO geen kans in jouw huis!

 

Meer informatie over koolmonoxide lees je hier.

Zware storm veroorzaakt veel problemen

Gemaakt: Donderdag, 18 januari 2018 16:33

REGIO - De zware storm veroorzaakt veel problemen in Nederland. Op de snelwegen is het een chaos door omgewaaide vrachtwagens. De NS heeft al het treinverkeer stilgelegd. Op veel plaatsen zijn bomen omgewaaid. Inmiddels heeft het KNMI code rood ingetrokken, voorlopig geldt code geel.

 

Een vrachtwagentje uit het Drentse Rogat is donderdagmiddag door de storm van de Kamperzeedijk in Genemuiden gewaaid. Het vrachtwagentje kwam onder aan de dijk terecht. Het is onbekend hoe het met de bestuurder is.

Inloopavond voorontwerp bestemmingsplan

Gemaakt: Donderdag, 18 januari 2018 20:17

MEPPEL - Op 24 januari 2018 wordt een inloopavond georganiseerd over het voorontwerp bestemmingsplan Nijeveen - Julianastraat, 't Oevertje en Burgemeester Weimalaan.

 

De inloopavond vindt plaats in de Schalle in Nijeveen van 17.00 uur tot 19.00 uur. Hierbij is zowel Actium, de ontwikkelaar als de gemeente aanwezig.

 

U bent van harte welkom.

Nieuwe baan voor gemeentesecretaris

Gemaakt: Woensdag, 24 januari 2018 03:29

MEPPEL - Gemeentesecretaris Astrid Schulting van de gemeente Meppel treedt per 1 maart 2018 in dienst van de gemeente Westerkwartier. Deze gemeente ontstaat per 1 januari 2019 uit een herindeling van vier gemeenten ten westen van de stad Groningen. De Stuurgroep Herindeling Westerkwartier heeft haar benoemd tot kwartiermaker/gemeentesecretaris.

 

Astrid Schulting (46 jaar) werkte sinds 2010 bij de gemeente Meppel als gemeentesecretaris. Ze heeft in die periode onder andere gewerkt aan de positionering en samenwerking in de regio en aan de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Naast haar baan als gemeentesecretaris is zij lid van de raad van commissarissen bij een woningcorporatie en voorzitter van een evenementenstichting.

 

Astrid Schulting: "Na ruim 7 jaar met ontzettend veel plezier in Meppel te hebben gewerkt, ga ik een mooie nieuwe uitdaging aan in Groningen. Ik ben trots op de gemeentelijke organisatie en wat er de afgelopen jaren bereikt is door 'mijn' mensen. Ik zal Meppel en de Meppelers zeker gaan missen."

 

Waardering

Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Meppel heeft veel waardering voor de verdiensten van Astrid Schulting voor de organisatie.

Burgemeester Korteland: "We vinden het jammer dat Astrid ons gaat verlaten, maar we zien ook dat dit een geweldige kans is die we haar van harte gunnen. Onder haar leiding is de gemeente Meppel geprofessionaliseerd en staat de gemeente er goed voor. We wensen haar heel veel succes in de nieuwe gemeente Westerkwartier."

 

Het college zal op korte termijn een interim-gemeentesecretaris aanstellen.

Bewoner overleden bij woningbrand in Meppel

Gemaakt: Woensdag, 24 januari 2018 16:26

MEPPEL – Woensdagochtend is bij een woningbrand aan de Cort van der Lindenstraat een 43-jarige bewoner om het leven gekomen. Het politieonderzoek naar de oorzaak van de brand en de dood van de man is inmiddels afgerond.

 

De politie gaat ervanuit dat de brand is aangestoken door de bewoner en heeft geen aanwijzingen dat dit anders is. Uit het onderzoek naar de doodsoorzaak is vast komen te staan dat er op geen enkele wijze sprake is van een misdrijf. Na de melding van de brand heeft de brandweer heeft het vuur geblust en de man uit het pand gehaald. Het slachtoffer is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet meer baten.

Informatieavond bestemmingsplan ziekenhuis

Gemaakt: Woensdag, 24 januari 2018 17:52

MEPPEL - Op 31 januari 2018 wordt een informatieavond georganiseerd over de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan het ziekenhuis in Meppel. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt de vervangende nieuwbouw voor het ziekenhuis te realiseren op het voormalige terrein van De Schiphorst.

 

Deze informatieavond zal plaatsvinden in het Isala Diaconessenhuis, Hoogeveenseweg 38 in Meppel. De avond start om 19:30 uur. De deuren gaan om 19:00 uur open.

 

Isala zal een toelichting geven over hun plannen en de gemeente zal een toelichting geven over de procedure.

Ondertekening Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Meppel

Gemaakt: Donderdag, 25 januari 2018 17:55

MEPPEL - Op donderdag 25 januari hebben vertegenwoordigers van gemeente Meppel, het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Meppel, politie, Openbaar Ministerie en taxiondernemers het nieuwe horeca-convenant 'Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Meppel' ondertekend.

 

Dit nieuwe convenant vervangt het convenant uit 2010. Het doel van het nieuwe convenant is om een prettig en veilig uitgaansklimaat in Meppel te bevorderen.

 

Afspraken convenant

Het convenant omvat verschillende afspraken over de inspanningen die alle partijen op basis van hun eigen verantwoordelijkheid hieraan leveren. Deze gaan onder meer over toezicht, huisregels, gebiedsontzegging, sluitingstijden, onderlinge communicatie, alcoholgebruik en taxistandplaatsen.

 

Het convenant werd ondertekend door de heer Korteland (burgemeester), mevrouw Van Regteren (voorzitter KHN afdeling Meppel), de heer Kodden (Basisteamchef politie), mevrouw Roggen (Officier van Justitie parket Noord Nederland) en de heer Van den Brink (Taxiondernemers).