Laatste alarmering:
Datum 16|08 Tijd 02:43:58 (inci-07) Containerbrand Wederik Meppel 039231 Prio Middel Eenheid | Blusgroep B2 Brandweer Meppel Drenthe
zaterdag 18 augustus 2018

Archief

Inbraakcijfers Drenthe 2017 bekend: Meeste inbraken in Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 09 februari 2018 17:07

DRENTHE - In Drenthe is in 2017 het vaakst ingebroken in Coevorden. Inwoners van Aa en Hunze kampten met de minste woninginbraken. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde. Gemiddeld hadden Drenten te maken met 2,9 inbraken per 1.000 inwoners. Dit aantal ligt net hoger dan het landelijk gemiddelde van 2,8.

 

Meeste inbraken in Coevorden, Hoogeveen en Noordenveld

De meeste woninginbraken vonden plaats in Coevorden. Per 1.000 inwoners waren hier gemiddeld 3,6 personen de dupe van een woninginbraak. Coevorden wordt gevolgd door Hoogeveen, waar per 1.000 inwoners bij 3,5 slachtoffer waren van een woninginbraak. Noordenveld bekleedt de derde plaats in het klassement. In Noordenveld worden er per 1.000 inwoners 2,7 inbraken gepleegd.

 

Minste inbraken in Aa en Hunze, Tynaarlo en Emmen

De minste woninginbraken vonden plaats in Aa en Hunze. Hier werden gemiddeld 1,9 inbraken gepleegd. De een-na veiligste gemeente qua woninginbraken is Tynaarlo, waar gemiddeld 2 woninginbraken worden gepleegd. Tynaarlo wordt gevolgd door Emmen, waar er per 1.000 inwoners gemiddeld 2,2 inbraken werden gerapporteerd.

 

Meeste inbrekers gebruiken de achterdeur

Inbrekers hebben verschillende mogelijkheden om een woning te betreden. De meeste inbrekers doen dit via de achterdeur (36%). Naast de achterdeur komen inbrekers ook vaak via de voordeur binnen (21%) en via een raam op de benedenverdieping (23%).

 

Bekijk HIER het volledige overzicht van inbraken per regio, data over inbraakmethoden en inbraakpreventietips.

Veel schade na brand in dierenverblijven AOC Terra

Gemaakt: Zondag, 11 februari 2018 16:12

MEPPEL - Zondagmorgen werd de brandweer van Meppel opgeroepen voor een nacontrole bij het AOC Terra aan de Werkhorst in Meppel. Bij aankomst bleek er daadwerkelijk brand te zijn in een bijgebouw.

 

De brand is vermoedelijk ontstaan in een terrarium. De brandweer had de brand snel onder controle. Een mevrouw is per ambulance afgevoerd wegens het inhaleren van rook. Door de brand raakten diverse aquariums en terrariums zwaarbeschadigd.

Poes zit 32 uur in boom Meppel

Gemaakt: Donderdag, 15 februari 2018 05:39

MEPPEL - De brandweer heeft woensdagavond met een hoogwerker een poes uit een boom aan de Hugo van Schaiklaan in Meppel gehaald.

 

De poes had al 32 uur in de top van deze boom gezeten en durfde niet meer naar beneden. Buurtbewoners konden het dier ook niet uit de boom praten. Erbarmelijk gemiauw maakte de buurt attent op de poes in deze banarde positie. De dierenambulance werd ook ingezet. Toen de brandweer de poes uit de boom had gehaald hebben medewerkers van de dierenambulance zich over de poes ontfermt omdat er geen eigenaar bekend was, hebben zij het dier dan ook meegenomen.

Jongerengemeenteraad Meppel zet jongeren opnieuw aan het denken

Gemaakt: Donderdag, 15 februari 2018 18:51

MEPPEL - Leerlingen van Stad & Esch, Greijdanus en Drenthe College, vormden 16 oktober 2017 voor één dag samen de Jongerengemeenteraad van Meppel. Deze raad besloot dat uit zeven voorstellen: 'Weet wat je doet', daadwerkelijk zou worden uitgevoerd. Dit voorstel ging in op het leren herkennen én te handelen bij overmatig drugsgebruik.

 

Theater Smoar

Jonge acteurs van theater Smoar namen donderdag 15 februari 2018 de leerlingen op een verrassende wijze mee in de wereld en vooral de gevolgen van drugsgebruik.

Na de voorstelling deelden acteurs en leerlingen hun ervaringen en meningen over dit onderwerp.

 

Stof tot nadenken

Niet alleen de Jongerengemeenteraad, maar vooral de voorstelling en bespreking van de activiteit van theater Smoar gaf bij de jongeren veel stof tot nadenken, kortom 'Weet wat je doet'.

Jongeren vallen uit rijdende Discobus in Meppel

Gemaakt: Zondag, 18 februari 2018 05:49

MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag 18 februari zijn in Meppel jongeren uit een rijdende Discobus gevallen.

 

Toen de Discobus de kruising Steenwijkerstraatweg met de Zomerdijk op reed vielen enkele jongeren door een deur naar buiten. De bus reed in een bocht toen het gebeurde. Een 18-jarige man uit Wanneperveen en een 17-jarige jongen uit Giethoorn kwamen tegen de deur aan die op dat moment open ging. Daarna vielen de twee op straat. Beide zijn met verwondingen aan het hoofd voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie doet een nader onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren. De bus is in beslag genomen en wordt technisch onderzocht. De chauffeur is verhoord. Het technisch onderzoek wordt gedaan door de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse.

Anita Vergouwe interim gemeentesecretaris Meppel

Gemaakt: Dinsdag, 20 februari 2018 20:15

MEPPEL - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel heeft mevrouw A. (Anita) Vergouwe per 5 maart 2018 benoemd tot interim gemeentesecretaris/algemeen directeur. Dit in verband met het vertrek van de huidige gemeentesecretaris per 1 maart 2018 naar de gemeente Westerkwartier.

 

Mevrouw Vergouwe fungeert als eerste adviseur van het college. Daarnaast ligt er de uitdaging om als algemeen directeur de doorontwikkeling van de organisatie verder te versterken.

 

Anita Vergouwe (1968) heeft meer dan 20 jaar ervaring als eindverantwoordelijke bij gemeenten. Zij combineert resultaatgerichtheid met een mensgerichte en enthousiasmerende management stijl. Door haar jarenlange ervaring als gemeentesecretaris bij o.a. de gemeenten Gorinchem en Zederik heeft zij een goede antenne voor bestuurlijke vraagstukken.

 

Het college van burgemeester en wethouders is verheugd over de komst van mevrouw Vergouwe en vertrouwt op een prettige en constructieve samenwerking.

Meppel doet mee aan pilot Gastvrije Binnenstad

Gemaakt: Woensdag, 21 februari 2018 18:32

MEPPEL - Stad & Co gaat, samen met INretail, Detailhandel Nederland en Mindlogyx Retail, Nederlandse binnensteden gastvrijer maken. Met hulp van de Stichting Detailhandelsfonds wordt het komende jaar in samenwerking met de Meppeler Handels Vereniging (MHV) in Meppel een pilot gedraaid met het opleiden van city hosts en winkelpersoneel.

 

Ook in Deventer, Zoetermeer en Eindhoven wordt deze pilot gedraaid. De ervaringen moeten leiden tot een Toolbox Gastvrijheid 2.0 die landelijk ingezet kan worden.

 

Pascal Spijkerman van Stad&CO: "Gastvrije winkelgebieden trekken meer bezoekers aan, zorgen dat mensen er vaker naartoe gaan en dat ze er langer blijven. In dit project wordt daar op twee manieren aan bij gedragen. Ten eerste wordt geïnvesteerd in gastvrijheid op straat door city hosts op te leiden. Ten tweede wordt de gastvrijheid in winkels versterkt, door personeel te trainen."

 

Henk Smit van de Meppeler Handels Vereniging (MHV): "Ons prachtige centrum heeft beleving hoog in het vaandel staan. Daarnaast kunnen we met onze gastvrijheid nog verder het verschil maken. We zijn zeer blij om als Meppel mee te mogen draaien in deze pilot en daarmee ons niveau nog verder omhoog te brengen!"

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: "Complimenten voor de MHV dat zij de kans grijpen om mee te doen aan deze belangrijke pilot. Het gaat er om dat onze gasten in de Meppeler binnenstad vriendelijkheid, behulpzaamheid én menselijke warmte ervaren, kortom: beleving en hospitality"

 

Gastvrij winkelgebied trekt meer bezoekers

Door de positieve indruk die mensen op die manier krijgen, worden gasten en bewoners op hun beurt ambassadeurs van de stad en zullen zij anderen stimuleren om deze te bezoeken of zelfs om er te gaan wonen. Een gastvrij winkelgebied trekt meer bezoekers aan, zorgt dat mensen er vaker naartoe gaan en ook dat ze er langer blijven. De extra bestedingen die hierdoor worden gedaan, hebben een directe positieve impact op de binnenstad.

 

Elkaar versterken

Detailhandel, horeca, het hotelwezen, cultuur en vrijetijdsvoorzieningen versterken elkaar hierin. Zowel ondernemers als vastgoedeigenaren profiteren van een gezellige, florerende binnenstad. Daarnaast zijn bewoners een bepalende factor voor hoe een gebied door bezoekers wordt ervaren, maar ook de bewoners zelf moeten zich thuis en welkom voelen in het gebied waar zij wonen. Dat zorgt voor sociale duurzaamheid en leefbaarheid in binnensteden en buurten.

 

Gastvrijheid verhogen

In deze pilot wordt op wetenschappelijke basis een gastvrijheidsprogramma ontwikkeld waarin we verschillende manieren toetsen om gastvrijheid te verhogen. Op basis van de kennis en ervaring die daarmee wordt opgedaan, kunnen succesfactoren worden geïdentificeerd waarmee vervolgens gastvrijheid in de rest van Nederland kan worden verhoogd. Het resultaat, de Toolbox Gastvrijheid 2.0, zal in december 2018 op een speciaal seminar worden gepresenteerd.

Brand in chalet in Giethoorn

Gemaakt: Woensdag, 21 februari 2018 21:58

GIETHOORN - Woensdagavond 21februari heeft er brand gewoed in een chalet aan de Jonenweg in Giethoorn.


De woning stond leeg. In de woning stond een het lucht kanon om de woning tegen de vorst te beschermen. Of dit de oorzaak van de brand is kon de brandweer nog niet zeggen. De woning heeft veel schade opgelopen.

Aanslag gecombineerde belastingen 2018

Gemaakt: Donderdag, 22 februari 2018 20:33

MEPPEL - Vanaf 26 februari wordt de jaarlijkse aanslag gecombineerde belastingen verzonden aan inwoners en ondernemers.

 

De aanslagen worden per post of digitaal verzonden.

 

Maakte u vóór 9 februari al gebruik van de Berichtenbox van MijnOverheid.nl dan krijgt u de aanslag digitaal. U ontvangt een mail waarin staat dat er een nieuw bericht van de gemeente Meppel voor u is in de Berichtenbox. Daarna kunt u op de gebruikelijke wijze inloggen.

 

Heeft u zich aangesloten op de Berichtenbox nà 9 februari 2017, dan ontvangt u de aanslag dit jaar nog op papier en de toekomstige aanslagen digitaal. Heeft u zich nog niet aangesloten op de Berichtenbox en wilt u de aanslag ook digitaal ontvangen? Lees meer over Meppel en de berichtenbox.

 

Alle informatie over de belastingen: www.meppel.nl/belastingen

Nestplankjes voor boerenzwaluw onder bruggen

Gemaakt: Dinsdag, 27 februari 2018 18:21

MEPPEL - De gemeente werkt mee aan het initiatief om nestplankjes voor boerenzwaluwen onder bruggen te hangen. De Natuurbeschermingswacht heeft bekeken welke bruggen geschikt zijn als veilige nestplek, buiten bereik van roofvogels, marters en katten.

 

De boerenzwaluw nestelde vroeger graag in een waterrijke omgeving, in oude melkstallen op het land of onder houten bruggen. Deze plekken zijn langzaamaan verdwenen en zo komt de boerenzwaluw minder voor.

 

Nu zijn 50 nestplankjes gehangen onder bruggen in Berggierslanden, Oosterboer, het wandelbos, Engelgaarde en Nijeveen. De Explore-groep voerde de klus uit. De Natuurbeschermingswacht gaat bijhouden waar de boerenzwaluw nestelt. Bij succes kunnen meer bruggen volgen.

Brand in fietsenhok van GGZ gebouw in Meppel

Gemaakt: Zondag, 04 maart 2018 13:59

MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag 4 maart is er brand ontstaan in een fietsenhok bij het GGZ gebouw aan de Blankenstein in Meppel.

 

De brandweer was snel ter plaatse om de vlammen te doven. Daardoor werd uitbreiding van het vuur voorkomen. Over de oorzaak is nog niets bekend. De politie doet onderzoek naar de brand.

Erespeld gemeente Meppel uitgereikt aan Gerrit Klamer

Gemaakt: Dinsdag, 06 maart 2018 18:45

MEPPEL - Vrijdag 2 maart heeft de loco burgemeester van Meppel, de heer R.P. Koning, de zilveren erespeld voor bijzondere prestaties voor de gemeenschap van Meppel uitgereikt aan Gerrit Klamer.

 

Gerrit Klamer (87) is sinds 1964 bestuurslid geweest van verschillende instellingen voor onderwijs, zorg en cultuur. Hij begon zijn bestuurswerk bij de Algemene Kleuterschool Vereniging en de Stichting van Dagverblijven voor kinderen met een verstandelijke beperking. Mede door zijn inzet werd in 1968 kinderdagcentrum Het Boemeltje geopend. Het Boemeltje zorgt voor opvang van verstandelijk gehandicapte kinderen. Gerrit Klamer was na de opening voorzitter van de commissie van deskundigen van Het Boemeltje.

 

In 1971 kwam daar dagverblijf De Trekschuit bij, voor opvang van verstandelijk gehandicapte ouderen. In 1973 openden beide dagverblijven één locatie. Ook hiervan was Gerrit Klamer één van de initiatiefnemers.

 

Daarnaast is de heer Klamer betrokken geweest bij de oprichting van Kunsthuis Secretarie. Van de exposities in het kunsthuis heeft hij er een aantal zelf georganiseerd. Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van de besturen van onder meer de Mercuriusschool, de Humanistische Stichting voor Huisvesting van Bejaarden en de Algemene Bond voor Onderwijzend Personeel Meppel. Deze lijst van zijn activiteiten is onder de aandacht gebracht van burgemeester & wethouders. Het college heeft 6 februari 2018 besloten Gerrit Klamer de zilveren erespeld van de gemeente Meppel toe te kennen.

 

In 2017 hebben burgemeester & wethouders van Meppel de gemeentelijke erespeld in het leven voor bijzondere prestaties voor de gemeenschap van Meppel. Het is de erkenning van verdienstelijke personen door de samenleving.

 

De erkenning door de samenleving drukt de waardering uit voor de bijzondere wijze waarop de onderscheiden personen aan hun activiteiten of werkzaamheden inhoud hebben gegeven. De onderscheiden personen hebben langdurig bijzondere inspanningen verricht voor Meppel en zij hebben zich daarmee in hoge mate en op algemeen erkende wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap.

 

De samenleving kent gelukkig een groot aantal personen die zich als vrijwilliger inzetten door het verrichten van maatschappelijke activiteiten of werkzaamheden die de inwoners van Meppel ervaren als het wezen van onze samenleving.

Gratis compost 17 maart

Gemaakt: Dinsdag, 06 maart 2018 18:50

MEPPEL - Inwoners van de gemeente Meppel kunnen op zaterdag 17 maart tussen 9.00 en 13.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf aan de Eekhorstweg 16 in Meppel.

 

Meenemen

U kunt compost ophalen met een aanhangwagen. De gemeente schept dan met een shovel compost op uw wagen. Zorg zelf voor afdekking, anders loopt u kans op een bekeuring. U mag compost ook zelf scheppen in zakken, bakken of andere opbergmiddelen. Neem in dat geval zelf een schop mee.

 

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Met deze actie bedanken de gemeente Meppel en Attero de inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze.

Concert ‘Letter voor Letter’ op 27 maart in Meppel

Gemaakt: Maandag, 12 maart 2018 18:40

MEPPEL - Samen met Carola Smit zingt René Karst Hollandse Hits. Tegelijk laten ze zien hoe leuk het is om beter te leren lezen en schrijven. Je kunt gratis een kaart ophalen in de bibliotheken van de Wijk en Ruinerwold!

 

Heb je moeite met lezen en schrijven? Je bent niet de enige. Problemen met het invullen van formulieren en het begrijpen van zakelijke brieven komen meer voor dan we denken. In Nederland kunnen 2,5 miljoen Nederlanders onvoldoende lezen en schrijven om zich zelfstandig te kunnen redden. Voor De Wolden gaat het om zo'n 2.500 inwoners.

 

Concert

René Karst en Carola Smit zie je op een prachtige avond met Nederlandse liedjes. Zing lekker met hen mee. Of luister naar de mooie liedjes. Je komt er achter dat het leuk is om goed te kunnen lezen en schrijven. In een programmaboekje lees je de teksten mee van de liedjes. En als je dat lastig vindt, hoor je hoe je daarbij geholpen kunt worden. Dat is makkelijker dan je misschien wel denkt.

 

Gratis

Het concert is gemaakt door de bibliotheken, de Taalhuizen en de theaters in Drenthe. En het leuke is: je kunt er gratis bij zijn! Je kunt een kaart ophalen in de bibliotheken van de Wijk en Ruinerwold. Ook kun je een kaart reserveren op www.schouwburgogterop.nl.

 

Wil je meer weten over taallessen? Loop dan eens binnen bij de TaalPunten in de bibliotheken in Ruinerwold, Ruinen, Zuidwolde of de Wijk.

Automobilist overleden na botsing tegen boom in Wapserveen

Gemaakt: Dinsdag, 13 maart 2018 20:57

WAPSERVEEN – Op de Van Helomaweg in Wapserveen is dinsdagavond een auto tegen een boom gereden. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Ook het trauma team was ter plekke voor medische assistentie.

 

Hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Over de oorzaak is niets bekend. Daar doet de politie onderzoek naar.

Dode bij aanrijding tussen auto en trein in Echten

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 15:56

ECHTEN - Bij een aanrijding tussen een trein en een auto bij het Drentse Echten is een dode gevallen. Het ongeluk heeft plaatsgevonden op de Velingweg in Echten om ongeveer 08.45 uur. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

 

Het slachtoffer is een 57-jarige man uit Hoogeveen.

 

Het treinverkeer tussen Meppel en Hoogeveen is door het ongeluk lange tijd gestremd geweest.

Winkelcentrum Keyserstroom dicht tijdens verbouwing

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 18:12

MEPPEL - Vanaf 14 maart 2018 zal de hoofdingang van winkelcentrum Keyserstroom gesloten worden vanwege de ingrijpende verbouwing.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: "Het klinkt als een open deur, maar soms zit je een tijdje in de rommel voordat het weer mooi wordt. De parkeergarage Keyserstroom blijft de komende maanden wel open voor bezoekers. Ik kijk nu al uit naar het prachtige resultaat met o.a. een bioscoop, waarbij de eerste film in december zal draaien. We gaan dit jaar ook de Kruisstraat herinrichten, waardoor er straks een mooi nieuw geheel ontstaat met reuring in de binnenstad van Meppel."

 

Toegang parkeergarage via tijdelijke trap

De parkeergarage Keyserstroom blijft in gebruik voor auto's en de publiekstoegang voor voetgangers zal plaatsvinden via een tijdelijke trap aan de Eendrachtstraat.

 

Alternatief parkeren Stadhuis/mallegat

Bezoekers die liever niet met de trap gaan kunnen als alternatief hun auto parkeren op het parkeerterrein Stadhuis/Mallegat. De loopafstand tot het centrum is relatief kort. De Hoofdstraat is nog geen 400 meter lopen.

 

Tijdelijke routes worden aangeduid

Op en rond het pand zullen de met nodige verwijzingen de nieuwe tijdelijke routes worden aangeduid. Kruidvat en Team Kappers blijven open en zijn tijdelijk gevestigd aan de voorzijde van het winkelcentrum in de Kruisstraat. Phone House blijft op de huidige locatie gewoon open.

 

Vanaf oktober 2018 weer open

Het vernieuwde winkelcentrum zal vanaf oktober 2018 weer open zijn. In december zullen de bioscoop en de horeca hun deuren openen.

Medewerkers Reestmond ontvangen diploma

Gemaakt: Vrijdag, 16 maart 2018 18:20

MEPPEL - Op donderdag 15 maart 2018 heeft wethouder Roelof Pieter Koning aan 12 medewerkers van Reestmond, erkende VCA-diploma's uitgereikt.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: "Door deze opgedane vaardigheden wordt de uitstroom naar een reguliere baan of studie kansrijker. Het is mooi om te zien dat vandaag die inzet wordt omgezet in een welverdiend diploma."

 

Samenwerking

In samenwerking met het Drenthe College verzorgt het Leer Werk Centrum een VCA-opleiding voor 86 werknemers van Reestmond. 55 personen doen de B-VCA opleiding, acht personen volgen de VOL-VCA opleiding en 23 personen doen de VCA-opfriscursus. De eerste groep medewerkers heeft de opleiding afgerond en zij ontvangen vandaag dus hun B-VCA of VOL-VCA diploma uit handen van wethouder Koning.

 

VCA

VCA is dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat is de basis gelegd om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

 

Leerwerkcentrum

Het Leer Werk Centrum is het re-integratiecentrum voor bijstandsgerechtigden in de gemeente Meppel. Hier doen werkzoekenden arbeidsritme, werkervaring en vakgerichte scholing op waarbij het accent ligt op individuele en persoonlijke begeleiding. Na een intakegesprek volgt de deelnemer een individueel traject met als doel uitstroom naar een reguliere baan of het volgen van een studie.

Regenboogbankjes in centrum Meppel

Gemaakt: Vrijdag, 16 maart 2018 18:23

MEPPEL - Het Wijkplatform Centrum heeft de wens van inwoners ontvangen om tijdens het winkelen in het centrum van Meppel even ergens te kunnen zitten. Om uit te rusten na een paart uurtjes winkelen of gewoon te genieten van de zon zonder een consumptie te hoeven kopen. Het wijkplatform heeft deze wens vertaald naar het aanschaffen van regenboogbankjes.

 

Wethouder Koning onthulde – in het bijzijn van diverse ondernemers en belangstellenden- het eerste bankje op vrijdag 16 maart in de Kruisstraat.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: "Ik ben trots op het Wijkplatform Centrum én de ondernemers. Zij hebben de wens vanuit de inwoners opgepakt en in goed overleg deze actie georganiseerd."

 

Beleving binnenstad

Alle partijen vinden het belangrijk dat het centrum van Meppel levendig en aantrekkelijk blijft voor inwoners en bezoekers. De regenboogbankjes leveren een mooie bijdrage aan de beleving van de Meppeler binnenstad.

 

Ondernemers adopteren bankjes

De regenboogbankjes worden door de ondernemers geadopteerd en zij zetten de bankjes 's ochtends buiten en 's avonds na sluitingstijd weer binnen. De komende weken worden de bankjes bij de diverse ondernemers geplaatst.

 

Regenbooggemeente

Het Wijkplatform Centrum heeft in totaal 20 bankjes aangeschaft in verschillende kleuren. Gezamenlijk vormen deze bankjes de kleuren van de regenboog. Meppel draagt hiermee uit dat zij 'regenbooggemeente' is. Dit houdt in dat Meppel een tolerante gemeente is, waar iedereen welkom en gelijkwaardig is.

Traumahelikopter naar Koekange voor ernstig ongeval

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 18:50

KOEKANGE - Op de Schoonveldeweg in Koekange is maandag 19 maart een personenauto tegen een boom gereden. Het slachtoffer is door de brandweer bevrijd uit het voertuig.

 

De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is ter plaatse voor assistentie. De weg is afgesloten voor het verkeer.

Belangrijke informatie voor pashouders van Regiotaxi Connexxion - Zuidwest Drenthe

Gemaakt: Dinsdag, 20 maart 2018 18:57

MEPPEL - Alle gemeenten in Groningen en Drenthe hebben besloten te gaan samenwerken voor het vervoer in de regio. Er is een overkoepelende organisatie gevormd onder de naam Publiek Vervoer.

 

Tot nu toe verzorgde Connexxion het Wmo-vervoer in Meppel en Nijeveen. Dit wordt DVG Personen vervoer. Zij werken samen met onder meer Taxicentrale Zwolle en Dorenbos.

 

Let in maart op uw brievenbus!

Alle reizigers die een Regiotaxi pas hebben krijgen een nieuwe vervoerpas voor de regio - de Wmo-pas - en een informatie pakket thuisgestuurd. De oude Regiotaxi pas is vanaf 9 april niet meer geldig. Bent u pashouder en heeft u op 3 april nog geen pakket ontvangen, neem dan contact op met de gemeente. Vanaf 9 april rijdt Publiek Vervoer (DVG) u naar de gewenste bestemming!

Uitslaande brand in woonboerderij van Jacques Tichelaar

Gemaakt: Donderdag, 22 maart 2018 16:59

DE SCHIPHORST – De boerderij van voormalig commissaris van de koningin Jacques Tichelaar is donderdag aan het eind van de middag in brand gevlogen.

 

Rond half vier werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Staphorsterweg in Schiphorst. Ter plaatste kwamen grote rookwolken uit het met riet gedekte pand. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand in een poging de boerderij nog te behouden. De boerderij heeft door de brand grote schade opgelopen.

Auto botst tegen lantaarnpaal in Meppel

Gemaakt: Zaterdag, 24 maart 2018 03:00

MEPPEL - Op de N375 ter hoogte van de op en afrit A32 Meppel-noord is vrijdagavond 23 maart een personenauto tegen een lantaarnpaal gebotst.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm en kon een lantaarnpaal niet meer ontwijken. Een berger kwam ter plaatse om de auto af te slepen.

Automobilist gewond bij botsing met boom op op de N375 in Ruinen

Gemaakt: Zondag, 25 maart 2018 16:01

RUINEN – Een automobilist is zondagmorgen 25 maart op de N375 bij Ruinen van de weg geraakt en tegen een boom gereden en vervolgens weer op de weg tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder raakte hierbij dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Over de oorzaak va het ongeval is niets bekend. De auto werd met veel schade door een berger afgesleept.

Bedrijfsleven en overheid binden de strijd aan tegen nep helpdeskmedewerkers

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 17:13

NEDERLAND - In de strijd tegen internationale helpdeskfraude slaan de overheid en elf private partijen de handen ineen. Gezamenlijk nemen zij technische en financiële maatregelen om de oplichtingspraktijken te verstoren en zo goed als mogelijk te voorkomen. Woensdag 28 maart hebben de betrokken partijen een speciaal daartoe bestemde intentieverklaring getekend.


Alle partijen committeren zich eraan om vanuit hun eigen expertise bij te dragen aan een oplossing voor dit hardnekkige en wereldwijd fenomeen. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van technische en financiële maatregelen om de oplichters te dwarsbomen.

 

Unieke samenwerking
Aan de publiek-private samenwerking doen verschillende private partijen mee, waaronder Microsoft Corporation, Teamviewer GmbH, KPN, VodafoneZiggo, Western Union Company, MoneyGram International, ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Namens de overheid zetten minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, politechef van de Eenheid Rotterdam Frank Paauw, voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg en bestuurslid Henk Don van de Autoriteit Consument & Markt hun handtekening onder de intentieverklaring.

 

Nep-helpdeskmedewerkers
De fraudeurs bellen vaak vanuit landen als India en geven zich uit voor helpdeskmedewerkers van grote, bekende bedrijven, zoals Microsoft. Via verschillende werkwijzen weten zij zich vervolgens op slinkse wijze toegang te verschaffen tot de computer van het slachtoffer om die te bestelen. Het overgemaakte geld verdwijnt vaak pijlsnel naar het buitenland. In 2017 hebben alleen al in Nederland bijna 2.000 mensen aangifte bij de politie gedaan van dergelijke oplichters. Opvallend is dat 70 procent van de slachtoffers ouder is dan 50 jaar. Bij elkaar zijn de slachtoffers voor bijna 6 miljoen euro opgelicht. Eén slachtoffer werd voor maar liefst 98.000 euro gedupeerd.

 

Vertrouwen
Met hun oplichtingspraktijken bedreigen de criminelen het publieke vertrouwen in de veiligheid van de digitale wereld. Ook lopen legitieme private partijen het risico dat hun goede naam wordt aangetast, doordat de oplichters zich onrechtmatig uitgeven als vertegenwoordigers van het bedrijf of hun software misbruiken. Vandaar dat verschillende publieke en private partijen nu gezamenlijk de strijd aan gaan tegen deze fraudeurs. De samenwerking is uniek in de wereld.

 

Effectiever
Politiechef Frank Paauw is blij met deze publiek-private samenwerking. 'De aanpak van cybercrime gaat verder dan opsporing alleen. Andere interventies, zoals preventie en verstoren, zijn vaak effectiever. Dat geldt zeker ook voor de aanpak van de Tech Support Scam. Een samenwerking als deze, met publieke en private partners, is daarbij onmisbaar. Gezamenlijk kunnen we barrières voor de oplichters opwerpen en voorkomen dat er nóg meer mensen slachtoffer worden.'

Brand op bovenverdieping van woning in Meppel

Gemaakt: Zaterdag, 31 maart 2018 15:37

MEPPEL – Zaterdagmiddag 31 maart is er brand ontstaan op de bovenverdieping van een woning aan de Treubstraat in Meppel. De brandweer schaalde direct op naar middelbrand waardoor er nog een blusvoertuigen ter plaatse kwam.

 

Niemand is bij de brand gewond geraakt. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Er was forse rookontwikkeling.

Leden van de nieuwe raad leggen de belofte of de eed af

Gemaakt: Dinsdag, 03 april 2018 16:59

MEPPEL - Donderdag 29 maart legden de 22 leden van de nieuwe raad de belofte of de eed af, zodat ze nu hun functie mogen uitoefenen. Burgemeester Korteland benadrukte in zijn toespraak de verantwoordelijkheden van de raadsleden als volksvertegenwoordiger. Hij wenste namens de inwoners van de gemeente allen veel succes bij hun werk in de komende vier jaar.

 

Ondertussen zijn de fracties van Sterk Meppel, VVD en CDA begonnen met een verkenning ter voorbereiding van coalitiegesprekken.

 

Mevrouw Bakkenes meldde dat de drie partijen woensdag 28 maart in goede sfeer hebben gesproken; onder meer over het proces, het soort coalitie en hoe de raad betrokken kan worden bij het proces. Zij nodigde alle fractievoorzitters uit om een volgend gesprek tussen de drie partijen 'voeding' te geven.

Drank- en Horecawetvergunning De Tapperij blijft ingetrokken

Gemaakt: Woensdag, 04 april 2018 17:44

MEPPEL - De burgemeester van Meppel heeft café de Tapperij in oktober 2017 gesloten en de Drank- en Horecawetvergunning ingetrokken. Reden was het aantreffen van een handelshoeveelheid harddrugs door de politie bij een onderzoek.

 

In februari van dit jaar heeft de commissie bezwaar- en beroepsschriften van de gemeente Meppel geadviseerd om sluiting van het café en intrekking van de Drank- en Horecawetvergunning in stand te laten.

 

Op 3 april jl. heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan in een door de exploitant ingesteld beroep en verzoek om voorlopige voorziening. De voorzieningenrechter heeft het beroep ongegrond verklaard en het verzoek om voorlopige voorziening afgewezen.

 

Dit betekent dat de Drank- en Horecawetvergunning van de exploitant voor onbepaalde tijd blijft ingetrokken.

 

Actief antidrugsbeleid

De gemeente Meppel heeft een actief antidrugsbeleid, zodat inwoners en bezoekers veilig uit kunnen gaan. Met de sluiting van De Tapperij en de intrekking van de Drank- en Horecawetvergunning voor onbepaalde tijd, geeft de gemeente Meppel uitvoering aan dit beleid.

Tijdelijke bussen voor Stadsbus Meppel

Gemaakt: Vrijdag, 06 april 2018 17:08

MEPPEL - Vanaf maandag 9 april 2018 rijden er tijdelijk andere Stadsbussen in Meppel. Deze stadsbussen zijn tijdelijk omdat er nieuwe stadsbussen zijn besteld die omgebouwd moeten worden.

De werkzaamheden aan de nieuwe Stadsbussen zijn in volle gang en zullen ongeveer nog 8 weken in beslag nemen. Vanaf maandag 9 april rijden er dus tijdelijk andere stadsbussen. Deze tijdelijke bussen zijn niet herkenbaar aan de kleuren die Meppelers gewend zijn.

 

Herkenbaar aan stickers

De tijdelijke bussen zijn herkenbaar aan stickers op ramen en deuren aan de zijkanten met de tekst: "Stadsbus Meppel stopt voor u". De tijdelijke bussen voldoen overigens aan alle regels en eisen zoals lage instap, ruimte voor hulpmiddelen e.d. Het Reizigersplatform Meppel is geïnformeerd en is op de hoogte van deze tijdelijke oplossing.

 

Waarom nieuwe Stadbussen?

In verband met een nieuwe aanbesteding heeft Taxicentrale Zwolle de Stadsbusdiensten in Meppel van Connexxion overgenomen. Dit betekent dat de huidige stadsbussen van Connexxion niet meer beschikbaar zijn. Taxicentrale Zwolle wil dezelfde kwaliteit bieden en daarom zijn er nieuwe bussen besteld.

13 april Jeugdappel Bevrijdingsdag Meppel

Gemaakt: Maandag, 09 april 2018 19:33

MEPPEL - Vrijdag 13 april, Bevrijdingsdag van Meppel, wordt om 9.00 uur in het Rosarium van het Wilhelminapark het jaarlijks Jeugdappel gehouden.

 

Burgemeester Korteland houdt een toespraak ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Meppel op 13 april 1945. Leerlingen van de Johannes Calvijnschool en de Oosterboerschool lezen een zelf gekozen gedicht.

 

Zij leggen daarna samen met de burgemeester kransen bij het monument ter nagedachtenis aan alle medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen en bij het monument voor de Canadese bevrijders.

 

Vertegenwoordigers van 43 Brigade Verkenningseskadron, gelegerd in de Johannes Postkazerne in Havelte, zijn aanwezig. Ook Christelijke Muziekvereniging De Bazuin en Scouting Meppel werken mee.

 

U bent van harte welkom bij het Jeugdappel.