Laatste alarmering:
Datum 19|02 Tijd 01:04:13 Inzet Vervalt: Stoom Oms Alarm Agrifirm Meppel Molenpad Meppel Prio Eenheid | Blusgroep A1 Brandweer Meppel Drenthe
woensdag 21 februari 2018
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 20|02

MEPPEL - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel heeft mevrouw A. (Anita) Vergouwe per 5 maart 2018 benoemd tot interim gemeentesecretaris/algemeen directeur. Dit in verband met het vertrek van de huidige gemeentesecretaris per 1 maart 2018 naar de gemeente Westerkwartier.

 

Mevrouw Vergouwe fungeert als eerste adviseur van het college. Daarnaast ligt er de uitdaging om als algemeen directeur de doorontwikkeling van de organisatie verder te versterken.

 

Anita Vergouwe (1968) heeft meer dan 20 jaar ervaring als eindverantwoordelijke bij gemeenten. ...

ZONDAG 18|02

MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag 18 februari zijn in Meppel jongeren uit een rijdende Discobus gevallen.

 

Toen de Discobus de kruising Steenwijkerstraatweg met de Zomerdijk op reed vielen enkele jongeren door een deur naar buiten. De bus reed in een bocht toen het gebeurde. Een 18-jarige man uit Wanneperveen en een 17-jarige jongen uit Giethoorn kwamen tegen de deur aan die op dat moment open ging. Daarna vielen de twee op straat. Beide zijn met verwondingen aan het hoofd voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie doet een nader onderzoek ...

DONDERDAG 15|02

MEPPEL - De brandweer heeft woensdagavond met een hoogwerker een poes uit een boom aan de Hugo van Schaiklaan in Meppel gehaald.

 

De poes had al 32 uur in de top van deze boom gezeten en durfde niet meer naar beneden. Buurtbewoners konden het dier ook niet uit de boom praten. Erbarmelijk gemiauw maakte de buurt attent op de poes in deze banarde positie. De dierenambulance werd ook ingezet. Toen de brandweer de poes uit de boom had gehaald hebben medewerkers van de dierenambulance zich over de poes ontfermt omdat er geen eigenaar bekend was, hebben zij het dier dan ook meegenomen.

...
1/1

ZONDAG 11|02

MEPPEL - Zondagmorgen werd de brandweer van Meppel opgeroepen voor een nacontrole bij het AOC Terra aan de Werkhorst in Meppel. Bij aankomst bleek er daadwerkelijk brand te zijn in een bijgebouw.

 

De brand is vermoedelijk ontstaan in een terrarium. De brandweer had de brand snel onder controle. Een mevrouw is per ambulance afgevoerd wegens het inhaleren van rook. Door de brand raakten diverse aquariums en terrariums zwaarbeschadigd.

1/1

VRIJDAG 09|02

DRENTHE - In Drenthe is in 2017 het vaakst ingebroken in Coevorden. Inwoners van Aa en Hunze kampten met de minste woninginbraken. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde. Gemiddeld hadden Drenten te maken met 2,9 inbraken per 1.000 inwoners. Dit aantal ligt net hoger dan het landelijk gemiddelde van 2,8.

 

Meeste inbraken in Coevorden, Hoogeveen en Noordenveld

De meeste woninginbraken vonden plaats in Coevorden. Per 1.000 inwoners waren hier gemiddeld 3,6 personen de dupe van een ...

DONDERDAG 15|02

MEPPEL - Leerlingen van Stad & Esch, Greijdanus en Drenthe College, vormden 16 oktober 2017 voor één dag samen de Jongerengemeenteraad van Meppel. Deze raad besloot dat uit zeven voorstellen: 'Weet wat je doet', daadwerkelijk zou worden uitgevoerd. Dit voorstel ging in op het leren herkennen én te handelen bij overmatig drugsgebruik.

 

Theater Smoar

Jonge acteurs van theater Smoar namen donderdag 15 februari 2018 de leerlingen op een verrassende wijze mee in de wereld en vooral de gevolgen van drugsgebruik.

Na de voorstelling deelden acteurs en leerlingen hun ervaringen ...

WOENSDAG 31|01

REGIO - Er is een nieuw schadeprotocol voor het aardbevingsgebied in Groningen. Vanaf 1 maart 2018 kan iedere bewoner met een melding van nieuwe schade, of met vragen over een schademelding die na 31 maart 2017 bij Centrum Veilig Wonen (CVW) is gedaan, terecht bij de Tijdelijke Commissie mijnbouwschade Groningen.

 

De Commissie functioneert niet alleen onafhankelijk van NAM, maar ook onafhankelijk van het kabinet en decentrale overheden. De Commissie wordt bij haar taken ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij zorgt vanaf dat moment voor de praktische ...

Agenda

Winterbanden moeten ook in Nederland verplicht worden
Aantal stemmen:
  1804
49%
  Ja! Veiligheid boven alles

51%
  Nee, we hebben geen winter hier

24Webvertising